News RSS


Φθινόπωρο… Μια εποχή παρεξηγημένη, ίσως γιατί είναι αυτή που σηματοδοτεί το τέλος των μεγάλων ηλιόλουστων ημερών, των βουτιών στη θάλασσα, των παγωτών και της ανεμελιάς. Κάθε εποχή, όμως, έχει τη χάρη της και το Φθινόπωρο είναι γεμάτο ξεχωριστές εικόνες και μυρωδιές, γλυκές και ρομαντικές. Φθινόπωρο είναι ο καφές φίλτρου που ετοιμάστηκε και έχει πλημμυρίσει με το άρωμά του την κουζίνα. Είναι η αγαπημένη σας κούπα που δεν την αλλάζετε με τίποτα, η προσπάθεια σας να ζεσταθείτε κρατώντας την και τα κουλουράκια που βουτάτε μέσα σ΄ αυτή. Μια ιεροτελεστία που συνοδεύεται με το κοίταγμα του μουντού πρωινού ουρανού υπό τον ήχο απαλής μουσικής. Φθινόπωρο είναι η χουχουλιάρικη φθαρμένη φαρδιά ζακέτα σας, που τα μανίκια της μισοκρύβουν τα χέρια σας και δεν...

Συνέχεια

Συχνά, απολαμβάνοντας μια κούπα καφέ, αγνοούμε τη διαδικασία που έχει προηγηθεί, χωρίς καν να μπορούμε να φανταστούμε τα στάδια από τα οποία περνά ο κόκκος του καφέ μέχρι να καταλήξει στην κούπα μας. Η άλεση λοιπόν, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στη διαδικασία παρασκευής ενός τέλειου καφέ. Τι είναι η άλεση; Άλεση είναι η διαδικασία της μετατροπής των καβουρδισμένων κόκκων καφέ σε σκόνη. Σκοπός της άλεσης είναι η σύνθλιψη των κόκκων, προκειμένου το νερό να εκχυλίσει το μέγιστο των ουσιών του καφέ. Για κάθε τύπο καφέ χρησιμοποιείται και ο αντίστοιχος βαθμός άλεσης. Η ποιότητα της άλεσης επηρεάζει άμεσα την ποιότητα του καφέ και έτσι είναι απαραίτητη η ορθή λειτουργία, η ρύθμιση και η συντήρηση του μύλου που αλέθει...

Συνέχεια

Με μια γλυκιά γεύση και με άρωμα τριαντάφυλλου και βανίλιας, το λουκούμι, ξεκίνησε κατακτώντας τα παλάτια των σουλτάνων και έφτασε μέχρι και τις μέρες μας! Σήμερα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κεράσματος στην Ελλάδα και συνοδεύει ιδανικά τον ελληνικό καφέ. Το μικρό αυτό γλύκισμα μπορεί να πρωτοεμφανίστηκε στα χαρέμια των Οθωμανών σουλτάνων, πήρε όμως γρήγορα τη θέση του στην ελληνική μας παράδοση και στις καρδιές μας! Το λουκούμι και η ιστορία του Το λουκούμι πρωτοεμφανίζεται στα τέλη του 18ου αιώνα. Μάλιστα υπάρχουν δύο εκδοχές για την αιτία της δημιουργίας του. Η μια εκδοχή αναφέρει ότι ο καταγόμενος από το Καστάμονου ζαχαροπλάστης, Χατζή Μπεκίρ, επινόησε το λουκούμι, όταν άκουσε τον σουλτάνο να φωνάζει οργισμένος και να ζητά ένα μαλακό γλυκό, επειδή έσπασε...

Συνέχεια

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα σας και λίγος χρόνος μόνο για σας! Είναι κάτι που το αξίζετε και πρέπει να κάνετε συχνά! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπαλκόνι, ένα ελεύθερο απόγευμα και μία κούπα καφέ. Κάτι τόσο απλό, που θα σας κάνει όμως να νιώσετε τόσο όμορφα. Μία κούπα με τον αγαπημένο σας ζεστό στιγμιαίο καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη, με πλούσια γεύση και διεισδυτικό άρωμα να σας σπάει τη μύτη και να σας ταξιδεύει.  Απολαύστε κάθε γουλιά από τον καφέ σας και δημιουργήστε μοναδικές στιγμές.  Να παίρνετε στα χέρια σας την κούπα, να μυρίζετε το άρωμα του στιγμιαίου καφέ, να πίνετε την κάθε γουλιά αργά αργά χωρίς να σας ενοχλεί κανείς και χωρίς να σκέφτεστε τίποτα. Είναι αυτή η...

Συνέχεια

Ένας καφές που μεγαλώνει σε ιδανικές συνθήκες με τη μέγιστη φροντίδα και την καλύτερη δυνατή προστασία και ταξιδεύει στο φλιτζάνι σας για να σας οδηγήσει σε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, που χαρακτηρίζεται από μοναδικό άρωμα, γεύση και προσωπικότητα, αυτός είναι ο μονοποικιλιακός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη. Η φράση Single Origin χρησιμοποιείται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και αιτία για αυτό είναι η επανάσταση στον χώρο του καφέ και κατ’ επέκταση η προσπάθεια να προσφερθούν νέα αρώματα και γεύσεις στο κοινό. Το Single Origin ή μονοποικιλιακός στα ελληνικά, είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνουν οι λέξεις, δηλαδή η προέλευση του καφέ από έναν τόπο. Μερικές φορές αυτή η περιοχή μπορεί να είναι ή μια μόνο φάρμα, ή μια επιλογή από ανώτερης...

Συνέχεια

Το πρωινό αποτελεί ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και αναπόσπαστο κομμάτι ενός σωστού και ισορροπημένου διαιτολογίου.  Η λέξη πρωινό στα αγγλικά (breakfast), προέρχεται από τα επιμέρους συνθετικά “break” που σημαίνει σπάω και “fast” που σημαίνει νηστεία. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα καταναλώνει θρεπτικά συστατικά που πρέπει να αναπληρωθούν το πρωί για την εύρυθμη λειτουργία του καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η έλλειψη ενέργειας, λόγω παράλειψης πρωινού, εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλο ως κατάσταση νηστείας, κινητοποιώντας τις αποθήκες του οργανισμού για την κάλυψη των ημερήσιων ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών. Μπορεί το γλυκό όμως να συνδυαστεί με το υγιεινό πρωινό; Μπορεί το απολαυστικό να ταυτιστεί με το φυσικό, το ποιοτικό και το παραδοσιακό; Μια σειρά παραδοσιακών προϊόντων με την...

Συνέχεια

Το τσάι είναι ένα φυσικό προϊόν και αποτελεί το δεύτερο σε κατανάλωση ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό. Οι λάτρεις της κατανάλωσης του αυξάνονται συνεχώς λόγω όχι μόνο της ευχάριστης γεύσης του, αλλά και γιατί πολυάριθμες κλινικές μελέτες αποδεικνύουν συνεχώς ότι πρόκειται για ένα ελιξίριο ζωής, που βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων. Το τσάι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδανικό ρόφημα διότι ενυδατώνει τον οργανισμό, δεν έχει θερμιδική αξία όταν πίνεται σκέτο και προσφέρει αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό. Ιστορική αναδρομή Η ονομασία και η προέλευση του τσαγιού είναι κινέζικη. Το ανακάλυψε ο αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ το 2737 π.Χ. κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην αυτοκρατορία του. Ο θρύλος λέει πως, την ώρα που έβραζε νερό, ένα ρεύμα παρέσυρε...

Συνέχεια

Είναι νόστιμα, συντηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατευνάζουν την επιθυμία για γλυκό και αποτελούν το τέλειο snack. Τα βάζετε στο μπολ με τα δημητριακά, τα ρίχνετε για έξτρα γεύση σε γλυκιές ή αλμυρές συνταγές ή τα καταναλώνετε σαν σνακ στο σπίτι ή στο γραφείο. Η αλήθεια είναι πως τα αποξηραμένα φρούτα βρίσκονται στη λίστα με τα αγαπημένα σνακ πολλών ανθρώπων.  Με τον όρο αποξηραμένα φρούτα εννοούμε τα φρούτα εκείνα, που με τη βοήθεια διαφόρων μεθόδων ξήρανσης, αφαιρείται το μεγαλύτερο μέρος του νερού που περιέχουν. Έτσι, τα φρούτα συρρικνώνονται, αφήνοντας ένα πολύ μικρό σε μέγεθος αλλά υψηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο.   Ιστορική αναδρομή Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούσαν από την αρχαιότητα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου. Υπάρχουν μάλιστα ιστορικά...

Συνέχεια

Υπάρχει άραγε πιο όμορφο συναίσθημα από το να μπαίνεις σ΄ ένα κατάστημα και να σου έρχονται στο νου όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Κάθεσαι και χαζεύεις ένα - ένα τα αντικείμενα γνωρίζοντας καλά τι θα άρεσε στους αγαπημένους σου ανθρώπους και σκέφτεσαι τη χαρά που θα τους έδινες αν τους χάριζες, χωρίς απαραίτητα κάποιον ιδιαίτερο λόγο, ένα μικρό αντικείμενο, ένα δώρο! Και πραγματικά δεν μπορείς να αντισταθείς, γιατί η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι το χαμόγελό τους! Είναι τόσο όμορφο να ξέρουμε πως κάποιος εκεί έξω μας σκέφτηκε και αφιέρωσε χρόνο και κόπο για να δει απλά το χαμόγελό μας, μέσα από την προσφορά ενός δώρου. Είναι μια τόσο αγνή και γλυκιά κίνηση. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια γιορτή για ν’ αγοράσουμε...

Συνέχεια

Είναι πολλές και διάφορες οι αναμνήσεις μας. Ανάμεικτες μέσα στο μυαλό και πιο πολύ στην καρδιά μας, μας γεμίζουν σε ανύποπτες στιγμές με πολύχρωμες και «μοσχοβολιστές» εικόνες, μιας άλλης εποχής!  Δεν είναι λίγες οι φορές που μια μυρωδιά, μια γλυκιά γεύση, μια λέξη, μια εικόνα μας ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν. Μένουμε για λίγο αφηρημένοι στις σκέψεις μας και μπροστά από τα μάτια μας περνούν εικόνες, σαν ένα φιλμ από ταινία που ξετυλίγεται αργά στον χρόνο, με πρωταγωνιστή εμάς.  Και είναι εκείνη η στιγμή, που μέσα από αυτό το ταξίδι των παιδικών αναμνήσεων, ανακαλύπτουμε, ότι η γεύση είναι η πιο πολύτιμη αίσθησή μας, γιατί στην ουσία από αυτή μπορούμε να φέρουμε τις υπόλοιπες αισθήσεις στο μυαλό μας. Αυτή την αίσθηση τη...

Συνέχεια

To παστέλι ως γλύκισμα και ως βασικό στοιχείο της εγχώριας διατροφικής πραγματικότητας απαντάται από τα αρχαία χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρεται, πως από την εποχή του Ηροδότου «το παστέλι θεωρείται γλύκισμα τονωτικό και ευγονικό». Αναφορές για το παστέλι, υπάρχουν και στην Ιλιάδα του Ομήρου, ως τροφή που δινόταν στους στρατιώτες πριν από τις μάχες, με σκοπό την ενίσχυση της ενέργειας και της δύναμης τους. Γνωρίζατε ότι... Η σημερινή ονομασία «παστέλι» αποδίδεται είτε στον εξελληνισμό της λατινικής λέξης pastilluw, είτε στο αρχαίο ρήμα πάσσω και πάττω, με το συγκεκριμένο ρήμα να σημαίνει πασπαλίζω, περιχύνω, διαδικασία που είναι σχετική με παρασκευή του παστελιού. Τρόπος παρασκευής Η διαδικασία παρασκευής του παστελιού είναι ιδιαίτερα απλή. Το μέλι θερμαίνεται σε ειδικό ρηχό σκεύος με μεγάλη επιφάνεια και...

Συνέχεια

Το φυτό από το οποίο προέρχεται ο καφές ονομάζεται "καφέα" (Coffea) και πρόκειται για έναν αειθαλή θάμνο που ανήκει στην οικογένεια των Rubiaceae. Τα καφεόδεντρα ζουν περίπου 20 έως 40 χρόνια και ευδοκιμούν κυρίως σε περιοχές κοντά στον Ισημερινό. Χρειάζονται περίπου 4-5 χρόνια για να βγάλουν καρπούς, ενώ για να ωριμάσουν χρειάζεται ένα διάστημα 9-11 μηνών. Οι καρποί του καφεόδεντρου μοιάζουν με κεράσια και στο εσωτερικό τους κρύβουν τους κόκκους του καφέ. Ποιες είναι οι βασικές ποικιλίες του καφέ; Υπάρχουν πάνω από 100 είδη φυτών του γένους “Coffea”, αλλά μόνο τρία καλλιεργούνται με σκοπό την εμπορική κατανάλωση καφέ. Το Coffea Arabica (Arabica), το Coffea Canephora που είναι γνωστό ως Robusta και το Coffea Liberica που είναι γνωστό ως Liberian Coffee....

Συνέχεια

Πληροφορίες Μεταφορικών
Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα λάβετε επιβεβαιωτικό μήνυμα (email) απο την εταιρία μας. Οι παραγγελίες που καταχωρούνται καθημερινή μέχρι τις 13:30 επεξεργάζονται αυθημερόν, και οι υπόλοιπες την επόμενη εργάσιμη. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα επεξεργασίας είναι οι εξής:

Σημείωση: Προσωρινά, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier ενδέχεται οι χρόνοι παράδοσης να είναι μεγαλύτεροι. Θα λάβετε σχετική ενημέρωση με την αποστολη του δέματος σας.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη με την εταιρία μας μεταφορική εταιρία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.