Ιστορία του καφέ

850

Σύμφωνα με το μύθο, η ιστορία του καφέ ξεκίνησε περίπου το 850 μ.Χ., όταν ένας Αιθίοπας βοσκός παρατήρησε ότι οι κατσίκες του ήταν πολύ ενεργητικές όταν έτρωγαν τα κεράσια ενός συγκεκριμένου θάμνου. Μάζεψε, λοιπόν, μερικά για να τα δοκιμάσει ο ίδιος, γράφοντας έτσι την πρώτη σελίδα στην ιστορία του καφέ. Για πολλούς αιώνες, οι Αιθίοπες μασούσαν ωμούς τους κόκκους του καφέ.

1100

Γύρω στο 1100, ξεκίνησε η καλλιέργεια του καφεόδεντρου στην Αραβική Χερσόνησο και σύντομα το «κρασί της Αραβίας» αντικατέστησε το απαγορευμένο από το Κοράνι αλκοόλ.

1400

Το ψήσιμο και η σημερινή μορφή του ροφήματος ξεκίνησε από τον 13ο αιώνα στην Υεμένη, ενώ γύρω στα 1400 άνοιξε το πρώτο καφεκοπτείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου και τέθηκαν οι βάσεις για να δημιουργηθούν καινούργιοι τόποι κοινωνικής συνάθροισης: τα καφενεία.

1600

Ο καφές έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα, μέσω των Ευρωπαίων εμπόρων που τον μετέφεραν από την Αραβία.

1620

Οι Ολλανδοί μεταφέρουν παράνομα κόκκους καφέ στην Ινδία και ξεκινάει η παγκόσμια παραγωγή καφέ εκτός Αραβίας.

1629

Το 1629 άνοιξε το πρώτο καφενείο της Ευρώπης στη Βενετία και από εκεί τα καφενεία ως χώροι ανταλλαγής ιδεών, γνώσης, εστίες πολιτικών και φιλοσοφικών συζητήσεων εξαπλώνονται ραγδαία στην Ευρώπη.

1710

Ο καφές εισήχθη στο Παρίσι επί της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ´. Τo 1710, οι Γάλλοι επινόησαν τη διαδικασία παρασκευής καφέ με φίλτρο, για να αφαιρούν το κατακάθι που άφηνε ο παραδοσιακός τρόπος ψησίματος μέχρι τότε.

1727

Σύμφωνα με το θρύλο, το 1727 ένας Βραζιλιάνος αντισυνταγματάρχης γοήτευσε τη σύζυγο του κυβερνήτη της Γουιάνας και της απέσπασε φυτά καφέ για να τα μεταφυτεύσει στην πατρίδα του. Μέσα στον επόμενο αιώνα η Βραζιλία γέμισε φυτείες και έγινε η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος στην παγκόσμια παραγωγή, μια θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

1822

Το 1822 παρουσιάστηκε στη Γαλλία το πρώτο πρωτότυπο μηχανής espresso.

1905

Το 1905 δημιουργήθηκε στην Ιταλία η πρώτη μηχανή παρασκευής καφέ για καταστήματα.

1933

Το 1933 παρουσιάστηκε στην Ιταλία η καφετιέρα παρασκευής espresso (MokaPot).

1955

To 1955 ο καφές γίνεται το νούμερο ένα ρόφημα στην προτίμηση των καταναλωτών παγκοσμίως.

2000+

Δημιουργείται η νέα κουλτούρα του «Τρίτου Κύματος Καφέ» που ανάγει την επεξεργασία του καφέ σε τέχνη και την κατανάλωση του σε ένα ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων.

Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.