Ιστορία του καφέ

850

Σύμφωνα με το μύθο, η ιστορία του καφέ ξεκίνησε περίπου το 850 μ.Χ., όταν ένας Αιθίοπας βοσκός παρατήρησε ότι οι κατσίκες του ήταν πολύ ενεργητικές όταν έτρωγαν τα κεράσια ενός συγκεκριμένου θάμνου. Μάζεψε, λοιπόν, μερικά για να τα δοκιμάσει ο ίδιος, γράφοντας έτσι την πρώτη σελίδα στην ιστορία του καφέ. Για πολλούς αιώνες, οι Αιθίοπες μασούσαν ωμούς τους κόκκους του καφέ.

1100

Γύρω στο 1100, ξεκίνησε η καλλιέργεια του καφεόδεντρου στην Αραβική Χερσόνησο και σύντομα το «κρασί της Αραβίας» αντικατέστησε το απαγορευμένο από το Κοράνι αλκοόλ.

1400

Το ψήσιμο και η σημερινή μορφή του ροφήματος ξεκίνησε από τον 13ο αιώνα στην Υεμένη, ενώ γύρω στα 1400 άνοιξε το πρώτο καφεκοπτείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου και τέθηκαν οι βάσεις για να δημιουργηθούν καινούργιοι τόποι κοινωνικής συνάθροισης: τα καφενεία.

1600

Ο καφές έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα, μέσω των Ευρωπαίων εμπόρων που τον μετέφεραν από την Αραβία.

1620

Οι Ολλανδοί μεταφέρουν παράνομα κόκκους καφέ στην Ινδία και ξεκινάει η παγκόσμια παραγωγή καφέ εκτός Αραβίας.

1629

Το 1629 άνοιξε το πρώτο καφενείο της Ευρώπης στη Βενετία και από εκεί τα καφενεία ως χώροι ανταλλαγής ιδεών, γνώσης, εστίες πολιτικών και φιλοσοφικών συζητήσεων εξαπλώνονται ραγδαία στην Ευρώπη.

1710

Ο καφές εισήχθη στο Παρίσι επί της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ´. Τo 1710, οι Γάλλοι επινόησαν τη διαδικασία παρασκευής καφέ με φίλτρο, για να αφαιρούν το κατακάθι που άφηνε ο παραδοσιακός τρόπος ψησίματος μέχρι τότε.

1727

Σύμφωνα με το θρύλο, το 1727 ένας Βραζιλιάνος αντισυνταγματάρχης γοήτευσε τη σύζυγο του κυβερνήτη της Γουιάνας και της απέσπασε φυτά καφέ για να τα μεταφυτεύσει στην πατρίδα του. Μέσα στον επόμενο αιώνα η Βραζιλία γέμισε φυτείες και έγινε η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος στην παγκόσμια παραγωγή, μια θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

1822

Το 1822 παρουσιάστηκε στη Γαλλία το πρώτο πρωτότυπο μηχανής espresso.

1905

Το 1905 δημιουργήθηκε στην Ιταλία η πρώτη μηχανή παρασκευής καφέ για καταστήματα.

1933

Το 1933 παρουσιάστηκε στην Ιταλία η καφετιέρα παρασκευής espresso (MokaPot).

1955

To 1955 ο καφές γίνεται το νούμερο ένα ρόφημα στην προτίμηση των καταναλωτών παγκοσμίως.

2000+

Δημιουργείται η νέα κουλτούρα του «Τρίτου Κύματος Καφέ» που ανάγει την επεξεργασία του καφέ σε τέχνη και την κατανάλωση του σε ένα ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων.

Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.