Άλεση
Η Σημασία της Σωστής Άλεσης
Οι καφέδες μας αποτελούνται από κόκκους της υψηλότερης ποιότητας που επιλέγουμε προσεκτικά και καβουρδίζουμε με μεράκι και εμπειρία 100 και πλέον ετών.
Σκοπός της άλεσης είναι η σύνθλιψη των κόκκων, προκειμένου το νερό να εκχυλίσει το μέγιστο από τα έλαια και τις ουσίες του καφέ. Κάθε τύπος καφέ και μέθοδο παρασκευής έχει συγκεκριμένο βαθμό άλεσης που διασφαλίζει την ιδανική εκχύληση. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία η επιλογή της ορθής άλεσης ώστε να λάβετε τον καφέ που εσείς χρειάζεστε και που θα διασφαλίσει ένα γεμάτο και γευστικότατο ρόφημα, όπως εμείς το έχουμε σχεδιάσει.
Ο ελληνικός μας καφές αλέθεται σε ειδικούς πετρόμυλους οι οποίοι διασφαλίζουν την βέλτιστη άλεση, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί με συμβατικούς μύλους του εμπορίου. Οι καφέδες φίλτρου και espresso αλέθονται σε μύλο Mahlkhoning EK43, ο οποίος έχει 11 βαθμίδες άλεσης.
Οι δικές μας προτάσεις ακολουθούν στον πίνακα παρακάτω αλλά εάν επιθυμείτε κάποιο άλλο βαθμό άλεσης μπορείτε να μας το αναγράψετε στα σχόλια της παραγγελίας.
Βαθμός Άλεσης | Προτεινόμενη Χρήση |
11+ | Cold Brew |
11 | Γαλλική Πρέσα, Percolator |
9 | Chemex |
7 | Χάρτινο Φίλτρο (και αυτόματες μηχανές φίλτρου Drip) |
5 | Pourover (π.χ. Hario V60), Syphon, Vacuum |
4 | Espresso Moka Pot (Bialetti) και Espresso Μηχανές |