Τα σοκολατάκια του Αγίου Βαλεντίνου


Ὁ ἔρωτας, ὄνομα οὐσιαστικόν, πολύ οὐσιαστικόν,ἑνικοῦ ἀριθμοῦ, γένους οὔτε θηλυκοῦ οὔτε ἀρσενικοῦ, γένους ἀνυπεράσπιστου.
Πληθυντικός ἀριθμός οἱ ἀνυπεράσπιστοι ἔρωτες.
Κική Δημουλά, Ὁ Πληθυντικός Ἀριθμός

Δεν υπάρχει πιο ιδιαίτερο συναίσθημα από τον έρωτα και την αγάπη! Εμπνέει τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, τους στιχουργούς, τους ζωγράφους και όχι μόνο!

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δίνει ένα πραγματικό προβάδισμα σε αυτά τα συναισθήματα! Πρόκειται όμως για μια γιορτή που εκτός από πολλή αγάπη θέλει και πολλή γλύκα…

Ένα από τα πιο διαχρονικά σύμβολα του Αγίου Βαλεντίνου για όλους τους ερωτευμένους του κόσμου, είναι τα σοκολατάκια! Πώς όμως έφτασαν να αποτελούν μερικά σοκολατάκια παράδοση για την πιο “γλυκιά” γιορτή του χρόνου;

Μπορεί ο Άγιος Βαλεντίνος να έχει τις ρίζες του στη Ρωμαϊκή εποχή, το να χαρίζει κανείς γλυκά όμως στη συγκεκριμένη γιορτή είναι μια συνήθεια αρκετά πιο σύγχρονη! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Ποιος ήταν ο Βαλεντίνος και πώς φτάσαμε να τον εορτάζουμε;

Σύμφωνα με έναν θρύλο, ο Βαλεντίνος ήταν ένας ιερέας που έζησε κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Εκείνη την περίοδο ο αυτοκράτορας Κλαύδιος II απαγόρευσε σε νέους άνδρες να παντρεύονται, πιστεύοντας ότι οι ανύπαντροι άντρες ήταν καλύτεροι στρατιώτες. Ο Βαλεντίνος, θεωρώντας ότι το σχετικό διάταγμα ήταν άδικο, συνέχισε να φέρνει μυστικά εις γάμου κοινωνία τα νεαρά ζευγάρια. Κάποια στιγμή, όμως, η δράση του αποκαλύφθηκε και ο Κλαύδιος διέταξε τη φυλάκιση και στη συνέχεια τη θανάτωσή του.

Ένας άλλος θρύλος αναφέρει ότι, το διάστημα που ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία μάλιστα έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: “Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.” Και κάπως έτσι καθιερώθηκε η υπογραφή “Ο Βαλεντίνος, Η Βαλεντίνα σου”.

Ο Μεσαίωνας και η Βικτωριανή εποχή

Το σημερινό της νόημα, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το απέκτησε στα χρόνια του ύστερου Μεσαίωνα, γύρω στον 14ο αιώνα. Την πρώτη γραπτή αναφορά την έχουμε το 1382 στο ποίημα “Το Κοινοβούλιο των Πτηνών” (Parlement of Foules) του πατέρα της αγγλικής λογοτεχνίας Τζέφρι Τσόσερ. Κατά την περίοδο αυτή μάλιστα εμφανίζεται μια “τάση” προς τον παράνομο αλλά αγνό έρωτα. Και μιας και η ζάχαρη εκείνη την εποχή αποτελούσε πολύτιμο υλικό στην Ευρώπη, οι ιππότες περιορίζονταν να χαρίζουν στις δεσποσύνες τριαντάφυλλα και τραγούδια που υμνούσαν την ομορφιά τους.

Στις αρχές του 17ου αιώνα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως γιορτή των ερωτευμένων θα πρέπει να ήταν αρκετά γνωστή στην Αγγλία, αν λάβουμε υπόψη μας τη σχετική αναφορά στον Άμλετ του Σαίξπηρ: «Καλό πρωί! Είναι σύσκοτο. Τον Άγιο Βαλεντίνο γιορτάζω κι ήρθα κόρη εδώ στο παραθύρι σου να ιδώ ταίρι με σε αν θα γίνω…..»

Το 1840 η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είχε πλέον εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, με συνηθισμένο το φαινόμενο της ανταλλαγής, μεταξύ των ερωτευμένων, μικρών χειρόγραφων σημειωμάτων με ευχές (valentines).

Την περίοδο αυτή εμφανίστηκε ο Ρίτσαρντ Κάντμπουρι, απόγονος μιας βρετανικής οικογένειας με παράδοση στη σοκολατοποιία. Βελτιώνοντας την τεχνική της δημιουργίας σοκολάτας δημιούργησε ένα γευστικό ρόφημα σοκολάτας, που καμία σχέση δεν είχε με αυτά που ήξεραν μέχρι τότε οι Βρετανοί. Ο Ρίτσαρντ κατάλαβε ότι το προϊόν αυτό ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την αγορά και ξεκίνησε να πουλάει τις σοκολάτες του σε όμορφα διακοσμημένα κουτιά, που είχε σχεδιάσει ο ίδιος.

Έτσι, δεν άργησαν να έρθουν και τα γνωστά πλέον σε όλους μας κουτιά σε σχήμα καρδιάς. Αν και ο Ρίτσαρντ Κάντμπουρι δεν κατοχύρωσε ποτέ ως πατέντα το σχέδιο αυτό, πιστεύεται ότι είναι ο αυθεντικός δημιουργός του.

Από όπου όμως και εάν ξεκίνησε η γιορτή αυτή, όποια διαδρομή και εάν ακολούθησε, κοινό σημείο αναφοράς είχε πάντα τους ερωτευμένους, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο πολλές φορές κόντρα σε ήθη, έθιμα, γραπτούς ή άγραφους νόμους να αποδείξουν την αγάπη και των έρωτά τους. Δεν υπάρχει λοιπόν πιο γλυκός τρόπος να δείξει κάποιος την αγάπη του, από το να προσφέρει στον αγαπημένο του σοκολατάκια!

Όχι όποια κι όποια σοκολατάκια όμως… Λαχταριστά σοκολατάκια των Καφεκοπτείων Λουμίδη!

Ανακάλυψε τις προτάσεις μας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και διάλεξε με ποιον τρόπο θα γλυκάνεις τον έρωτα σου, ανάμεσα από μια πληθώρα επιλογών! Λαχταριστά σοκολατάκια με μήνυμα “I Love You”, με φιγούρες καρδούλα, σε σχήμα cupcake και γεύση raspberry, crispies milk, cream cookies, tiramisu…

Φτιαγμένα με πολλή αγάπη, για εσένα που θέλεις να προσφέρεις αγάπη…


Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.