Τα μυστικά για τον τέλειο καφέ φίλτρου


Ο καφές φίλτρου των Καφεκοπτείων Λουμίδη, δεν αποτελεί απλά ένα ρόφημα. Όντας ζεστός σε συντροφεύει κάθε ώρα στις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Ιδανικό συστατικό ενός αρωματικού πρωινού, πιστή παρέα στο γραφείο, χαλαρωτική συνήθεια για το απόγευμα! Ο καφές φίλτρου, ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας σου.

Και μπορεί ο καφές φίλτρου να ήταν αρκετά «παρεξηγημένος», καθώς σερβιριζόταν συνήθως καμένος και πικρός, σε παραγεμισμένες κούπες γραφείων και κακοφτιαγμένος, χάνοντας έτσι τόσο την ποιότητά του όσο και τη γεύση του, τα τελευταία χρόνια όμως, μας ξανά συστήνεται και μας υπόσχεται μια καινούργια εμπειρία γεύσης και αρωμάτων. Αν ετοιμαστεί με τον σωστό τρόπο, παρέχει μια διαυγή, καθαρή γεύση και ένα ιδιαίτερο, απολαυστικό άρωμα. 

Μπορεί η δημιουργία του να μην χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη επιδεξιότητα και να φαίνεται μια εύκολη διαδικασία, κρύβει όμως αρκετά μυστικά.

Οι κόκκοι και το άλεσμα

Η καλή ποιότητα των κόκκων είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο τέλειος καφές, ξεκινά από τον τέλειο κόκκο. Είναι αυτός που δίνει όλο το άρωμα και τη γεύση στον καφέ. Οι πιο γνωστές ποικιλίες καφέ, είναι η Arabica και Robusta, αλλά υπάρχουν και πολλές μείξεις ποικιλιών. Υπάρχουν και μονοποικιλιακές συσκευασίες Arabica, που αποτελούν επιλογές υψηλής ποιότητας. 

Λαχταριστός μονοποικιλιακός καφές φίλτρου, Κολομβίας με βελούδινη γεύση και σώμα με νότες καραμέλας και καρπών, Κένυας με ζωηρό άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, Μεξικού με ευχάριστο άρωμα και ήπια γεύση, Σάντος με καθαρό και απαλό σώμα. Είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που σου προσφέρουν τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, και σου συστήνουν ανεπιφύλακτα!.

Και επειδή ο κόσμος του καφέ δεν τελειώνει στην γεύση του καφέ, στα Καφεκοπτεία Λουμίδη έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από καφέδες με δικά μας αρώματα, που δημιουργούν μια πραγματικά ιδιαίτερη γεύση. Φίλτρου χαρμάνι με άρωμα καραμέλα, τσουρέκι, φουντούκι, μπισκότο. Κάθε άρωμα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά μετά από πολλές δοκιμές ώστε να αποδώσει αυτό που αντιπροσωπεύει, χωρίς όμως να επισκιάζει εντελώς τη γεύση του καφέ, επιτυγχάνοντας μια ιδανική ισορροπία μεταξύ των δύο και ένα μοναδικό αποτέλεσμα! 

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και το άλεσμα του καφέ. Αν ο καφές είναι αλεσμένος πιο χοντρά απ’ ότι πρέπει, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένας καφές αδύναμος σε ένταση. Αν ο καφές είναι περισσότερο αλεσμένος, τότε το αποτέλεσμα είναι ένας πικρός καφές! Στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, όλοι οι καφέδες μας αλέθονται πριν τη στιγμή της αποστολής ώστε να τους παραλάβετε φρέσκους και γεμάτους με άρωμα και γεύση! 

Αναλογία

Σε κάθε λίτρο νερού αναλογούν 50-65 γραμμάρια καφέ, αυτό σημαίνει περίπου 2 κοφτές κουταλιές της σούπας, για κάθε κούπα των 300 ml. Αν θέλεις να είσαι απόλυτα ακριβείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ζυγαριά.

Το νερό

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του καφέ φίλτρου είναι το νερό. Συγκεκριμένα αποτελεί το 99% της περιεκτικότητάς του καφέ φίλτρου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το νερό που θα χρησιμοποιήσεις έχει μεγάλη σημασία για έναν πετυχημένο και εύγευστο καφέ. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από χλώριο και χημικές ουσίες. Μια καλή επιλογή λοιπόν αποτελεί το εμφιαλωμένο ή το φιλτραρισμένο νερό.

Διαδικασία φιλτραρίσματος

Μια πολύ σημαντική διαδικασία που διατηρεί τα αρώματα αλλά και τη γεύση του καφέ, είναι αυτή του φιλτραρίσματος. Στο εσωτερικό, της μηχανής του καφέ, τοποθετείται ένα φίλτρο σε σχήμα κώνου, το οποίο γεμίζεις με αλεσμένο καφέ. Η διαδικασία είναι απλή: η μηχανή ζεσταίνει το νερό, το οποίο στη συνέχεια στάζει στο φίλτρο, διαπερνά τον καφέ και εξαιτίας του βάρους του, χύνεται στην γυάλινη κανάτα, που βρίσκεται κάτω από τον καφέ και το φίλτρο.

Ο καφές φίλτρου βρίσκεται στην περίοδο της αναγέννησής του. Ο νέος καφές φίλτρου, είναι αρωματικός έχει αισθητά πιο ανοιχτό χρώμα από παλαιότερα και με την κατάλληλη μεταχείρισή του, σου παρέχει ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Το γεγονός μάλιστα ότι μπορεί να ετοιμαστεί σε μεγάλες ποσότητες και ότι δεν χάνει τη γεύση του όταν πέσει η θερμοκρασία του, τον καθιστά ένα από τα πιο ιδανικά ροφήματα της μέρας. 

Στο loumidis e-shop, θα βρεις μια πλήρως ολοκληρωμένη γκάμα καφέδων φίλτρου, καθώς και όλα τα απαραίτητα προϊόντα παρασκευής και σερβιρίσματος τους. Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, έχοντας ως όραμα να σου προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες, μέσα από τη γνήσια γεύση των φρεσκοκομμένων καφέδων τους, σε καλούν να συμμετέχεις στο ταξίδι γεύσεων που προσφέρουν, δοκιμάζοντας εξαιρετικής ποιότητας καφέδες φίλτρου.


Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.