Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ


Υπάρχουν κάποιες συνήθειες στη ζωή μας που όσα χρόνια και εάν περάσουν δε χάνουν την απόλαυση που μας προσφέρουν. Μια τέτοια γευστική συνήθεια είναι η απόλαυση ενός καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη!

Όλοι εμείς, λοιπόν, οι coffee lovers, που αναγνωρίζουμε την αξία μιας κούπας ζεστού καφέ κάθε πρωί, αισθανόμαστε την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σαν μια δική μας γιορτή! Γιατί, ο καφές εκτός από τη γεύση και το άρωμά του, μας προσφέρει και τη συντροφιά του! Ο καφές δεν αποτελεί απλά ένα ρόφημα, αλλά μια μεγάλη αγάπη! Τέλεια παρέα, μοναδική πηγή ενέργειας και απόλυτη ευχαρίστηση!

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, είναι μια γιορτή απόλαυσης και ανταλλαγής γεύσεων, που θεσμοθετήθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO), με σκοπό να συσπειρώσει παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες σε μια παγκόσμια γιορτή.

Η 1η Οκτώβρη, λοιπόν, είναι μία ημέρα που το εθνικό μας ρόφημα, ο καφές, έχει την τιμητική του και αποτελεί μια ακόμα αφορμή για να μας θυμίζει ότι η καθημερινή μας συνήθεια μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη απόλαυση της ημέρας!

Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να γιορτάσουμε καλύτερα την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ;

  • Κάνε δώρο στον εαυτό σου καινούργια αξεσουάρ καφέ

Τι θα έλεγες η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ να αποτελούσε την αφορμή για να δημιουργήσεις στο σπίτι σου τη δικιά σου γωνιά καφέ όπου θα έχεις όλα τα απαραίτητα σύνεργα; Από την καφετιέρα, έως τις κούπες και τα υπόλοιπα αξεσουάρ; H νέα τάση στη διακόσμηση επιβάλλει τη δημιουργία coffee station στο σπίτι με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ καφέ.

  • Δοκίμασε μια καινούργια ποικιλία καφέ

Τι και εάν στην καθημερινότητά σου απολαμβάνεις ένα συγκεκριμένο καφέ, μια συγκεκριμένη ποικιλία ή ένα χαρμάνι. Την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ σου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Αυτή η μικρή αλλαγή στη συνήθειά σου, θα κάνει τη διαφορά.

  • Ήρθε η ώρα να δείξεις τις ικανότητές σου στον καφέ στους φίλους σου

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι και να φτιάξεις τον αγαπημένο τους καφέ! Αγόρασε τα αγαπημένα σου προϊόντα από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη και δημιούργησε τους πιο απολαυστικούς home-made καφέδες.

Γιατί είναι αλήθεια όταν φτιάχνεις καφέ με τα χεράκια σου η απόλαυση έχει διαφορετική γεύση, με κάθε γουλιά καφέ να σε κάνει να χαμογελάς όχι μόνο από ικανοποίηση αλλά και από υπερηφάνεια!

Ήξερες ότι…

Στη Σουηδία οι ίδιες οι εταιρείες ή οι προϊστάμενοι προτρέπουν τους εργαζομένους τους να κάνουν διάλειμμα για καφέ; Το fika όπως το αποκαλούν δεν είναι ένα απλό διάλειμμα… Είναι ο τρόπος τους για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να μιλήσουν με τους φίλους τους και να χαλαρώσουν.

Τι δεν μπορεί να λείπει από μια γιορτή; Μα φυσικά το γλυκό…

Ο καφές είναι απολαυστικός ως ρόφημα, ταιριάζει όμως τέλεια και σε γλυκές συνταγές.

Την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ δοκίμασε να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια που πραγματικά λιώνουν στο στόμα.

Τι θα χρειαστείς;

  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • Καφέ espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη
  • 125γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 4 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • κακάο για το πασπάλισμα

Σε ένα κατσαρολάκι πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, μόλις πάρει βράση πρόσθεσε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφαίρεσε από τη φωτιά το μείγμα και ανακάτεψε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτοντας και τον καφέ διαλυμένο στο ρούμι.

Στη συνέχεια βάλε τα μπισκότα στο μούλτι, και τρίψτα μέχρι να γίνουν σκόνη. Μόλις είναι έτοιμα ρίξτα στη λιωμένη σοκολάτα.

Στρώσε ένα ταψάκι διαστάσεων 20x20εκ. με πλαστική μεμβράνη ή με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και άδειασε εκεί το μείγμα. Άστο να κρυώσει για λίγο και βάλτο στο ψυγείο σκεπασμένο για 6-8 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Την επόμενη ημέρα που θα έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα, το κόβεις σε κυβάκια. Τέλος, πασπαλίζεις με λίγο κακάο και τα σοκολατάκια σου είναι έτοιμα!

Αν η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ δεν είναι η καλύτερη μέρα τότε ποια είναι;

Χρόνια πολλά και δημιουργικά λοιπόν σε όλους τους “εραστές” αυτού του μοναδικού καρπού!


Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.