Ο καφές μετά το φαγητό


Ο καφές δεν αποτελεί ένα ρόφημα που απλά μας ξυπνάει το πρωί και μας δίνει ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε την ημέρα μας! Αντίθετα, πρόκειται για μια προσωπική μας επιλογή που δίνει άρωμα και γεύση στη στιγμή και μας γεμίζει χαμόγελα.

Ο καφές είναι δίπλα μας κάθε ώρα της ημέρας. Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε την ημέρα μας εάν δεν πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ. Κάθε διάλειμμά μας στο γραφείο γίνεται παρέα με μια κούπα καφέ και κάθε συνάντησή μας με τους φίλους μας στο σπίτι, δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη εάν δεν υπάρχει δίπλα μας ένα ποτήρι ή φλιτζάνι καφέ!

Πως γίνεται λοιπόν ο καφές να λείπει μετά το τέλος ενός γεύματος;

Οι Ιταλοί, οι οποίοι έχουν αρκετές γνώσεις στο θέμα του καφέ, μετά το μεσημεριανό τους γεύμα πίνουν έναν μικρό espresso, ο οποίος τους βοηθάει στη διαδικασία της χώνεψης. Αντίθετα, προτιμούν τον cappuccino τις πρωινές ώρες, γιατί θεωρούν ότι το ζεστό γάλα μετά το φαγητό δεν βοηθάει το στομάχι στη διαδικασία της πέψης!

Οι Έλληνες από την άλλη, κινούνται παραδοσιακά και μετά το φαγητό τους προτιμούν ένα φλιτζάνι ζεστό ελληνικό καφέ, χωρίς γάλα και με λίγη ζάχαρη. Ίσως γιατί ο ελληνικός καφές τους θυμίζει οικείες οικογενειακές στιγμές.

Ο ελληνικός καφές για τους Έλληνες είναι ιεροτελεστία! Μάλιστα, δεν είναι μόνο απολαυστικός και υγιεινός αλλά βοηθάει τον οργανισμό μας, ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί ένα βαρύ γεύμα!

Ο ελληνικός καφές βοηθάει στην καλύτερη πέψη

Εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει ο ελληνικός καφές βοηθάει τον οργανισμό μας να χωνέψει πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα οξέος στο στομάχι. Διεγείρει την κινητικότητα του εντέρου με αποτέλεσμα να περνάει πιο γρήγορα η τροφή από το γαστρικό υγρό.

Ο ελληνικός καφές βοηθάει στην καύση του λίπους

Η καφεΐνη καταφέρνει να ενεργοποιήσει το νευρικό σύστημα το οποίο με τη σειρά του δίνει εντολή στα λιπώδη κύτταρα, να διασπάσουν το λίπος. Την ίδια στιγμή μάλιστα η καφεΐνη αυξάνει και τα επίπεδα της επινεφρίνης (αδρεναλίνη) στο αίμα.

Ο ελληνικός καφές διευκολύνει τον μεταβολισμό

Η δυνατότητα αυτή του καφέ οφείλεται στις βιοδραστικές ουσίες που υπάρχουν στην καφεΐνη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ελληνικός καφές μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σου ρυθμό σε ποσοστό 3-11%!

Άλλες φορές ξανθός, άλλες σκούρος, διπλός με άρωμα ή χωρίς, μερικές φορές χωρίς καφεΐνη ή ακόμα και μονοποικιλιακός, ο ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη είναι ο δικός σου καφές και είναι δίπλα σου μετά από κάθε σου γεύμα!

Επισκέψου το e-shop, των Καφεκοπτείων Λουμίδη, γνώρισε τα χαρμάνια, τους μονοποικιλιακούς και αρωματικούς καφέδες, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και απόλαυσε στο φλιτζάνι σου έναν ελληνικό καφέ γεμάτο αρώματα και ιδανικό καϊμάκι, μετά το φαγητό σου!


Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.