Ο δικός μας ελληνικός καφές είναι και δικός σου 



Καϊμάκι, μεράκι…. Ελληνικός!

Ο ελληνικός καφές αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο επικοινωνίας, καθημερινής ελληνικής ζωής και παράδοσης. Σε μια εποχή που οι γρήγοροι ρυθμοί και η τεχνολογία επιβάλλουν άλλες, πιο απρόσωπες μορφές ανθρώπινης επαφής, ο ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη, γίνεται άλλοτε το πρόσχημα επικοινωνίας κι άλλοτε ο σιωπηλός σύντροφος σ’ ένα ταξίδι μνήμης. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα νέα είδη καφέ και αν κυκλοφορήσουν, η cult γοητεία του ελληνικού δύσκολα θα ξεπεραστεί. 

Ο ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη, θα συνεχίσει να διατηρεί αναλλοίωτη στον χρόνο τη θέση του, τόσο στην καρδιά μας όσο και στο φλιτζάνι μας, αποτελώντας ένα γλυκόπικρο στιγμιότυπο του χθες και παράλληλα ένα αντίδοτο στην πολιτιστική μας “αμνησία”.

Εδώ και 100 χρόνια ο καφές είναι η ειδικότητα μας, το πάθος και το μεράκι μας. Τα χαρμάνια, οι μονοποικιλιακοί και οι αρωματικοί μας καφέδες δίνουν γεύση στην καθημερινότητά σας απλώνοντας τα αρώματα τους σε κάθε γωνία του σπιτιού σου. Άλλες φορές ξανθός, άλλες σκούρος, διπλός με άρωμα ή χωρίς, μερικές φορές χωρίς καφεΐνη, ή και μονοποικιλιακός, ο ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη είναι ο δικό σου καφές!

Εσύ πως πίνεις τον ελληνικό καφέ σου; Είτε τον προτιμάς σκέτο, είτε μέτριο, είτε πολλά βαρύ, εμείς σου δίνουμε τις σωστές συνταγές και δοσολογίες!

Ελληνικός σκέτος: Ένα φλιτζανάκι νερό, ένα κουταλάκι καφέ και είσαι έτοιμος για μια σκέτη απόλαυση. Χτύπησε δύο έως τρεις φορές το μπρίκι στον πάγκο μόλις φουσκώσει ο καφές, για να “κάτσει” και να έχεις το τέλειο καϊμάκι.

Ελληνικός γλυκός: Δύο κουταλάκια ζάχαρη, ένα καφέ και ένα φλιτζανάκι νερό για έναν μόνο γλυκό που θα σου φτιάξει τη μέρα. Αν θέλεις μάλιστα και φουσκάλες, σέρβιρε με το μπρίκι από ψηλά.

Ελληνικός μέτριος: Μία κοφτή κουταλιά ζάχαρη μαζί με ένα κουταλάκι καφέ και ένα φλιτζανάκι νερό δημιουργούν έναν καφέ με ενδιάμεση γλυκύτητα. 

Ελληνικός βραστός: Ένα φλιτζανάκι νερό, μία κουταλιά καφέ και μία κουταλιά ζάχαρη. Σέρβιρε από ψηλά ανεβοκατεβάζοντας το μπρίκι. Έτσι χαλάει το καϊμάκι και δημιουργούνται φουσκάλες, δίνοντας την αίσθηση ότι έχει παραφουσκώσει και άρα ότι έχει βράσει.

Ελληνικός ναι και όχι: Είναι ο χαρακτηριστικός καφές των θεριακλήδων. Πίνουν τον καφέ τους βαρύ και ασήκωτο με ακόμα περισσότερο καφέ (ναι) και ακόμα λιγότερη ζάχαρη (όχι).

Ελληνικός πολλά βαρύς: Αν επιθυμείς να δώσεις περισσότερο «βάρος» στην απόλαυση, πρόσθεσε περισσότερο καφέ (πάνω από ένα κουταλάκι) ή αφαίρεσε νερό από το φλιτζάνι και βγάλε το μπρίκι από τη φωτιά πριν φουσκώσει ο καφές.

Ελληνικός με ολίγη: Ένα φλιτζανάκι νερό, ένα κουταλάκι καφέ και λίγη ζάχαρη. Περίπου το ¼ του μικρού κουταλιού. Εάν θέλεις λεπτό καϊμάκι σέρβιρε από ψηλά, αν επιθυμείς πλούσιο σέρβιρε από χαμηλά.

Γνώριζες ότι παλαιότερα, ανάλογα με τον τρόπο που επέλεγε κάποιος να πιεί τον καφέ του, χαρακτηριζόταν με διαφορετικό όνομα;

Θεριακλής, ήταν αυτός που έπινε τον καφέ του βαρύ και σε χοντρό φλιτζάνι για να διατηρείται ζεστός. Πριν δοκιμάσει τον ελληνικό, συνήθιζε να πίνει ένα ποτήρι κρύο νερό για να ξεπλένει το στόμα του ώστε να απολαύσει την ξεκάθαρη γεύση του καφέ. 

Μερακλής, ήταν αυτός που ήθελε τον καφέ του με καϊμάκι. 

Μάγκας, ήταν αυτός που έπινε τον καφέ του ζεματιστό αφού πρώτα τον έχει φυσήξει. Από κει έχουμε και την έκφραση «πέντε φύσα - μία ρούφα». 

Όποιος και εάν είναι ο τρόπος με τον οποίο πίνεις τον καφέ σου στα Καφεκοπτεία Λουμίδη δημιουργούμε για σένα τα προσωπικά σου χαρμάνια. Καφέδες με μοναδικά αρώματα και αξεπέραστη γεύση που μπορούν να συναρπάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς «μερακλήδες»! Αυθεντικές γεύσεις και γνήσιες εμπειρίες με άρωμα από το χθες, αλλά και προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ξεκίνα λοιπόν, αναζήτησε το δικό σου μοναδικό χαρμάνι ελληνικού καφέ για να δημιουργήσεις τις αγαπημένες σου συνταγές. Επισκέψου το loumidis eshop, δοκίμασε ανάμεσα σε δεκάδες εκλεκτές ποικιλίες και διαφορετικά αυθεντικά χαρμάνια ελληνικού καφέ, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόλαυσε στο φλιτζάνι σου έναν ελληνικό καφέ γεμάτο αρώματα και ιδανικό καϊμάκι.


Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.