Καφές & Γάλα: Ένας αγαπημένος συνδυασμός


Φρεσκοκομμένος, αρωματικός, απολαυστικός …

Έτσι πρέπει να είναι ο καφές σου για να ξεκινήσει καλά η ημέρα σου! Ακόμα κι αν έχεις πρωινό ξύπνημα και πολλές υποχρεώσεις στη δουλειά, αυτό που δε θα ξεχάσεις είναι σίγουρα ο καφές σου. Μια συνήθεια στη ζωή σου που δύσκολα αποχωρίζεσαι …

Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να ξυπνάς τα πρωινά και να απολαμβάνεις μια κούπα με τον αγαπημένο σου ζεστό καφέ, χαλαρώνοντας για λίγη ώρα στον καναπέ του σπιτιού σου;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα χρειαζόμαστε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας και γι΄αυτό οφείλουμε να καθορίσουμε ένα σταθερό ραντεβού μέσα στην ημέρα που θα απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές …

Γιατί ο καφές είναι ένας είδος παρηγοριάς και συντροφιάς για τον καθένα μας …

Η γλυκιά και απαλή γεύση του καφέ συνδυάζεται τέλεια με το γάλα…

Στα Καφεκοπτεία Λουμίδη κάθε τέτοια εποχή γινόμαστε κάτι σαν βοηθοί του Άη Βασίλη, ξωτικά που δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στον καφέ και γι΄ αυτό έχουμε να σου προτείνουμε μερικές φανταστικές ιδέες από ροφήματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαζί με γάλα ώστε να απολαύσεις εσύ και οι αγαπημένοι σου εκλεκτές ποικιλίες, αρώματα και βελούδινες υφές.

Πάμε να τα γνωρίσουμε …

Cappuccino

Και ποιος δε γνωρίζει αυτόν τον καφέ … Αγαπημένος espresso με μπόλικο αφρόγαλα στην κορυφή, ένα αφρώδες και αρκετά ελαφρύ ρόφημα καφέ που είναι πανεύκολο να φτιαχτεί με μερικές δεξιότητες barista. Θα ήθελες να μάθεις πώς να το φτιάξεις μόνος σου από το σπίτι;

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 διπλό espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • Κανέλα ή σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοίμασε τον espresso
  2. Βάλε το γάλα στη μηχανή για να κάνεις το αφρόγαλα
  3. Ρίξε το αφρόγαλα απαλά στον καφέ, ώστε να καλύψει την επιφάνειά του
  4. Συμπλήρωσε από πάνω κανέλα ή σοκολάτα και απλά απόλαυσε!

Macchiato

Μονός espresso με μικρή ποσότητα αφρόγαλα κατά το τελείωμά του. Το γάλα θυμίζει περισσότερο... λεκέ γι’ αυτό και η ονομασία του που σημαίνει «λεκιασμένος». Τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά της βελούδινης υφής και αυτό το άγγιγμα της απαλότητας που δημιουργεί ένα ελαφρύ ρόφημα και κρατά την ένταση του καφέ αρκετά περιορισμένη.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 μονό espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη
  • 20 ml γάλα
  • Νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοίμασε τον espresso
  2. Βάλε το γάλα στη μηχανή για να κάνεις το αφρόγαλα
  3. Ρίξε το αφρόγαλα σιγά-σιγά πάνω από τον καφέ
  4. Συμπλήρωσε από πάνω τις νιφάδες σοκολάτας και έτοιμο!

Latte

Ο Latte αποτελεί ένα είδος espresso που φτιάχνεται από δύο μέρη: ζεστό γάλα και καφέ. Σε ποσότητα είναι πιο μεγάλος από τον cappuccino και ιδανικά σερβίρεται σε φλιτζάνι 200ml. Η μεγάλη αναλογία του γάλακτος προσδίδει μια αίσθηση γλυκύτητας ενώ η μικρή αναλογία του espresso δημιουργεί αυτή την κρεμώδη υφή, μειώνοντας παράλληλα την έντονη γεύση του.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 μονό espresso
  • ¾ της κούπας γάλα

Εκτέλεση:

  1. Ετοίμασε τον espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη
  2. Ζέστανε ελαφρά το γάλα στη μηχανή μέχρι να γίνει σαν λεπτόρευστο αφρόγαλα
  3. Ρίξε το καυτό γάλα με μια λεπτή στρώση αφρόγαλου στον καφέ
  4. Σέρβιρε σε ψηλό ποτήρι και απόλαυσε!

Flat White

Αυτό ο καφές φτιάχνεται όπως και ο latte αλλά με διαφορετική αναλογία. Το αποτέλεσμα έχει πολύ πιο δυνατή γεύση από τον κανονικό latte, επειδή ακριβώς ο espresso είναι πιο συμπυκνωμένος και αραιώνεται λιγότερο από το γάλα και το αφρόγαλα. Η ένταση αυτού του ροφήματος θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ cappuccino και latte με ένα κρεμώδες σώμα.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 διπλό espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη
  • 90 ml γάλα

Εκτέλεση:

  1. Ετοίμασε τον espresso
  2. Φτιάξε το αφρόγαλα
  3. Βάλε τον καφέ και ½ από το αφρόγαλα απαλά σε ένα ποτήρι ώστε να μην υπάρχει εμφανής διαχωρισμός καφέ και γάλακτος
  4. Πρόσθεσε στην κορυφή του καφέ το υπόλοιπο αφρόγαλα και σέρβιρε!

Mocha

Εκεί όπου ο φρεσκοκομμένος καφές συναντά τη σοκολάτα και δημιουργεί ένα πλούσιο, σοκολατένιο ρόφημα καφέ. Η κρέμα και οι νιφάδες της σοκολάτας συνοδεύουν τον καφέ espresso σε μια απολαυστική συνταγή που υπόσχεται να σε ταξιδέψει και να σε μαγέψει.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 μονό espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη
  • 80 ml ζεστό γάλα
  • 20 ml κρύο γάλα
  • 8 γρ. σοκολάτα σε σκόνη ή σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Ρίξε τη σοκολάτα σε ένα ποτήρι τύπου cappuccino
  • Εκχύλισε τον espresso απευθείας στο ποτήρι με τη σοκολάτα και ανακάτεψε
  • Ρίξε το ζεστό γάλα στην κούπα με το καφέ
  • Ετοίμασε το αφρόγαλα με το κρύο γάλα
  • Πρόσθεσέ το απαλά στο πάνω μέρος της κούπας και απόλαυσε!

Φανταστική, λαχταριστή και απολαυστική αυτή η συνένωση του αρωματικού καφέ μαζί με το γάλα μπορεί να δημιουργήσει ροφήματα εκπληκτικά που ταιριάζουν σε κάθε γευστικό προφίλ και προσδίδουν το καθένα ξεχωριστά μια διαφορετική υφή και μια πλούσια γεύση από καφέ.

Άφησε για λίγο μακριά τον κλασικό και παραδοσιακό τρόπο που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια να καταναλώνεις τον καφέ σου και τόλμησε να δοκιμάσεις νέες παραλλαγές, νέες γεύσεις, νέες αλχημείες που θα σε κάνουν να καταλήξεις τελικά στην πιο απολαυστική εκδοχή τους.

Και μην ξεχνάς…

Στα Καφεκοπτεία Λουμίδη μπορείς κάθε στιγμή να πατήσεις το κουμπί της απόλαυσης και να μεταφερθείς σε ένα κόσμο γεμάτο από αρώματα και ποικιλίες καφέ. Επισκέψου τώρα λοιπόν το www.kl.gr και διάλεξε ανάμεσα σε μια από τις μεγαλύτερες ποικιλίες καφέ τον δικό σου αγαπημένο καθώς επίσης και διάφορα δώρα και γλυκίσματα για να τα προσφέρεις όπου εσύ επιθυμείς!


Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.