Καφεκοπτεία Λουμίδη, μια αιώνια αξία


Ένα από τα πλέον αγαπημένα και απολαυστικά ροφήματα του Έλληνα υπήρξε ανέκαθεν ο καφές. Αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν καλά τα αδέρφια Λουμίδη όταν, πριν περίπου έναν αιώνα, κατέφθασαν στην Αθήνα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι τρεις νέοι θα επεξεργάζονταν τον καφέ σύντομα θα καθιστούσε το όνομά τους συνώνυμο του καφέ. 

Παρά τις δυσκολίες της εποχής η οικογένεια Λουμίδη θα καταφέρει να αναπτύξει την επιχειρηματικότητά της, και να ανοίξει, αρχικά στην περιοχή του Πειραιά δύο καταστήματα και μετά από κάποια χρόνια το 1928 ένα κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας, το κατάστημα των Χαυτείων. Το κατάστημα αυτό βρισκόταν ακριβώς στη θέση όπου παλαιότερα υπήρχε το ιστορικό καφενείο του Χαύτα, από τα πρώτα της Αθήνας και από το οποίο πήρε το όνομά της η περιοχή. 

Μετά από 88 χρόνια στην ίδια ακριβώς θέση βρίσκεται το πλέον ανανεωμένο και σύγχρονο κατάστημα της οικογένειας Λουμίδη. Ένα κατάστημα με μεγάλη ιστορία που χρειάστηκε μεράκι, αγάπη και κόπο ετών για να διατηρηθεί και να αποτελεί μέχρι και σήμερα σήμα κατατεθέν του κέντρου της πόλης. Το αυθεντικό καφεκοπτείο της Ομόνοιας, το καφεκοπτείο της οικογένειας Λουμίδη, ανακαινίστηκε, ομόρφυνε και εκσυγχρονίστηκε κρατώντας σταθερά ψηλά την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει σε πιστό και νεότερο κοινό.

Το κατάστημα αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα καφεκοπτείο, αλλά μια πηγή επεξεργασίας του καφέ. Για την οικογένεια Λουμίδη ο καφές δεν είναι ένα απλό προϊόν. Είναι ένα μαγικό προϊόν που όσο το εξερευνείς σιγά-σιγά και μπαίνεις στον χώρο του ανακαλύπτεις πτυχές και “μυστικά” που σε μαγεύουν. Ένας μικρός τόπος αυτού του κόσμου είναι το καφεκοπτείο.

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που όταν τα επισκέπτεστε, εκπέμπουν αμέσως μια θετική αύρα, που σας λούζει από τα πρώτα λεπτά σαν φως που πηγάζει από ένα μεγάλο παράθυρο, σαν ένα όμορφο καλωσόρισμα. Τις περισσότερες φορές δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που το επιτυγχάνει αυτό. Είναι περισσότερο ένα συνονθύλευμα πραγμάτων. Ο τακτοποιημένος και καθαρός χώρος, η ωραία απαλή μουσική, οι λαχταριστές μυρωδιές, το ζεστό φως αλλά κυρίως τα ζεστά χαμόγελα των ανθρώπων που το απαρτίζουν. Αυτό είναι το Καφεκοπτείο Λουμίδη.

Η ατμόσφαιρα, είναι τόσο ζεστή και οικεία που δημιουργεί την ιδανική συνθήκη για τον καθένα από μας να μυηθεί στα μυστικά του φρεσκοκομμένου καφέ. Μυστικά που δεν προδίδονται, αλλά φυλάσσονται ευλαβικά και κληρονομούνται από γενιά σε γενιά. Είναι αυτά τα μυστικά που ευθύνονται για το απαράμιλλο άρωμα που αναδύεται στο χώρο την ώρα που αλέθεται ο πάντα φρέσκος και ζεστός καφές, μπροστά στον πελάτη.

Το στοιχείο του ξύλου είναι έντονο στο χώρο και δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης που εμπνέεται από τη φύση και την παράδοση. Στο δάπεδο υπάρχουν μεγάλες άσπρες και μαύρες πλάκες και στην οροφή φωτιστικά τεχνοτροπίας αρ ντεκό. Οι καταναλωτές πραγματοποιούν τα ψώνια τους σε έναν φιλόξενο χώρο υπό τους ήχους του Αττίκ και της Βέμπο, ενώ το προσωπικό πάντα πρόθυμο, είναι εκεί για να τους βοηθήσει, να τους πληροφορήσει και να τους εξυπηρετήσει προσφέροντας ταυτόχρονα το πιο ζεστό τους χαμόγελο.

Πέρα από τα πολλά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως γλυκά κουταλιού, κουλούρια, μαρμελάδες, καραμέλες, ηδύποτα και άλλα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και πιο μοντέρνα προϊόντα, όπως διαφορετικές ποικιλίες ελληνικού καφέ ακόμα και άρωμα μπακλαβά, διαφορετικές ποικιλίες εσπρέσο, καφέ φίλτρου, στιγμιαίου καφέ και άλλα ροφήματα, όπως τσάι και σοκολάτες

Επισκεφτείτε λοιπόν, ένα Καφεκοπτείο Λουμίδη και αφεθείτε στη μαγεία του καφέ και όχι μόνο. Ρωτήστε, ζητήστε να σας εξηγήσουν τις ιδιότητες της κάθε ποικιλίας, τις λεπτομέρειες της σωστής παρασκευής και σερβιρίσματος οποιουδήποτε καφέ, από τον κλασικό ελληνικό έως τον espresso, τον cappuccino και τον καφέ φίλτρου. Τα καφεκοπτεία είναι ζωντανά σημεία παράδοσης και όχι απλά καταστήματα, γιατί τα περισσότερα μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και κουβαλούν πολλά χρόνια πορείας στο ενεργητικό τους.

Ακόμα και σήμερα, η εμπειρία σε ένα κατάστημα των Καφεκοπτείων Λουμίδη παραμένει το ίδιο μοναδική και αναλλοίωτη, η ίδια εμπειρία καταφέρνει και μεταφέρεται με έναν ιδιαίτερο και μαγικό τρόπο στο σύγχρονο loumidis eshop.

Είναι το άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ, τα αρωματικά τσάι και οι σοκολάτες, τα αγνά λουκούμια και τα γλυκά του κουταλιού, μα πάνω από όλα, είναι η αίσθηση πως γίνεσαι μέρος μιας μακρόχρονης κληρονομιάς και παράδοσης, που μια οικογένεια τριών γενεών, εργάζεται για να διατηρήσει χωρίς “εκπτώσεις”, με ποιότητα, ήθος και απέραντη αγάπη για τον καλό καφέ. Είναι αυτά τα μικρά και μεγάλα στοιχεία που κάνουν μια επίσκεψη στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.


Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.