Η μυσταγωγία του ελληνικού καφέ 


Σήμερα που η ηρεμία και η γαλήνη γίνονται όλο και πιο σπάνια φαινόμενα, ο καφές γίνεται άλλοτε το πρόσχημα επικοινωνίας κι άλλοτε ο σιωπηλός σύντροφος σ’ ένα ταξίδι μνήμης. Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ σημαίνει συναντήσεις, βλέμματα, συνομιλίες αλλά και σιωπές. Ο ελληνικός καφές αποτελεί ένα σύμβολο με τεράστια φήμη, ένα γλυκόπικρο στιγμιότυπο του χθες, ένα αντίδοτο στην πολιτιστική μας αμνησία, πολύτιμο κομμάτι στο ψηφιδωτό της ζωής και της παράδοσης.

Ελληνικός ονομάζεται ο καφές που παρασκευάζεται με ψήσιμο ιδανικά σε χόβολη. Αποτελεί την αρχαιότερη μέθοδο παρασκευής καφέ και δημιουργεί ένα ευχάριστο γευστικό προφίλ το οποίο, αντίθετα με τις άλλες μεθόδους, μπορεί να συνεχίσει κάποιος να απολαμβάνει και αφού κρυώσει. Γεγονός που τον καθιστά ιδανικό, για κάθε εποχή!

Θέλει τέχνη ο ελληνικός καφές για να εξυψώσει τις αισθήσεις, να συνοδέψει τη μοναξιά ή τις φιλικές συζητήσεις.

Θέλει κατάλληλο μπρίκι, θέλει καλό χαρμάνι, θέλει μεράκι και υπομονή.

Μη φύγετε πάνω από το μπρίκι για να σηκώσετε το τηλέφωνο ή για να ανοίξετε την πόρτα στη γειτόνισσα. Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως θα σας χυθεί. Να κοιτάτε το καϊμάκι. Να κοιτάτε τις φουσκάλες που γεννιούνται, μεγαλώνουν και σπάνε. Να ζήσετε την φοβερή στιγμή που ο καφές σας χύνεται στο φλιτζάνι και όλος ο χώρος γεμίζει ευωδία.

Εργαλεία και αξεσουάρ για τον τέλειο ελληνικό καφέ

Βασικό εργαλείο της παρασκευής του ελληνικού καφέ είναι το μπρίκι, μέσα στο οποίο πρέπει να βράσει (σχεδόν) το μείγμα του νερού με τον καφέ και τη ζάχαρη που ανακατεύουμε στην αρχή με το κουταλάκι. Ο καφές, σερβίρεται σε φλιτζάνι μικρό ή χοντρό του καφέ με αργές και σταθερές κινήσεις.

Εδώ και 100 χρόνια ο ελληνικός καφές αποτελεί την ειδικότητά, το πάθος και το μεράκι της οικογένειας Λουμίδη. Γι΄αυτό δημιουργήθηκε το Greek Coffee Kit. Μια μοναδική και ολοκληρωμένη συσκευασία με όλα τα παραδοσιακά «εργαλεία» για τους λάτρεις του ελληνικού καφέ αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τον κόσμο του καφέ.

Το Greek Coffee Kit είναι το Starter Pack για όσους θέλουν να μυηθούν σε ένα μοναδικό ταξίδι με αυθεντικά αρώματα και γεύσεις ελληνικού καφέ. Τα παραδοσιακά «εργαλεία» παρασκευής και σερβιρίσματος συνδυάζονται με ελληνικό καφέ υψηλής ποιότητας και φέρνουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο αρώματα και συναισθήματα.

 

Η συσκευασία του Greek Coffee Kit περιλαμβάνει 1 χειροποίητο μπρούτζινο παραδοσιακό μπρίκι με το αναδευτήρι του, 1 ξεχωριστό φλιτζάνι με το πιατάκι του, παραδοσιακό ελληνικό καφέ, Χαρμάνι Ξανθός και οδηγίες παρασκευής ελληνικού με την υπογραφή και την εγγύηση των Καφεκοπτείων Λουμίδη. 

Τα μυστικά βήματα του αυθεντικού ελληνικού καφέ

  1. Υπολογίστε το νερό που θα χρειαστείτε για κάθε παραδοσιακό φλιτζάνι του ελληνικού και το τοποθετείστε το στο μπρίκι
  2. Προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού ελληνικό καφέ για κάθε φλιτζάνι 
  3. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας όση ζάχαρη επιθυμείτε και ανακατέψτε ελαφρά
  4. Μόλις ο καφές αρχίσει να φουσκώνει, σηκώστε το μπρίκι από την φωτιά σερβίρετε μοιράζοντας το καϊμάκι σε κάθε φλιτζάνι

Το τέλειο καϊμάκι καφέ

Το καϊμάκι, είναι μια πηχτή κρέμα που δημιουργείται κατά τον βρασμό του καφέ. Η παρασκευή του ελληνικού καφέ θεωρείται επιτυχημένη, όταν το καϊμάκι διατηρείται κατά το σερβίρισμά του. Αν θέλετε να εξακριβώσετε την ποιότητα του καφέ που πίνετε, ρίξτε μια ματιά στο καϊμάκι. 

Θέλει ταλέντο και μεράκι για να πετύχετε τον τέλειο ελληνικό καφέ. Και αν μάθετε και τα μυστικά του τότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Γιατί ο ελληνικός καφές έχει τη δική του ιεροτελεστία, κανόνες κι απαραβίαστες αρχές!

Ξεκινήστε λοιπόν, αναζητήστε το δικό σας μοναδικό χαρμάνι ελληνικού καφέ. Επισκεφτείτε το loumidis eshop δοκιμάστε ανάμεσα σε δεκάδες εκλεκτές ποικιλίες και διαφορετικά αυθεντικά χαρμάνια, ελληνικού καφέ, επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και απολαύστε στο φλιτζάνι σας έναν ελληνικό καφέ γεμάτο αρώματα και ιδανικό καϊμάκι.


Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.