Greek coffee kit: Τα πάντα για την παρασκευή και το σερβίρισμα ενός αυθεντικού ελληνικού καφέ


Ο ελληνικός καφές πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, τη νοσταλγική του παράδοση αλλά και τις υγιεινές προεκτάσεις του, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα σύμβολο με τεράστια φήμη. Είναι μια γλυκόπικρη εικόνα του χθες, ένα αντίδοτο στην πολιτιστική μας αμνησία, ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια στο ψηφιδωτό της ζωής και της παράδοσης.

Ένας ελληνικός καφές περιποιημένος και σερβιρισμένος όπως πρέπει, με αρκετή παράδοση και πολλή αγάπη, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης σ’ αυτόν που θα τον επιλέξει. 

Η παρασκευή του καφέ θέλει τέχνη και μεράκι. Είναι μια μορφή τελετουργίας, με τους δικούς της κανόνες και απαραβίαστες αρχές που με το κατάλληλο αυθεντικό χαρμάνι και σωστά εργαλεία φέρνει στο φλιτζάνι σας, ένα αποτέλεσμα γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση.

Παραδοσιακός ελληνικός χαρμάνι Ξανθός 

Ένας καφές με παραδοσιακή γεύση με πλούσιο καϊμάκι, ισορροπημένο σώμα και άρωμα είναι αυτός που θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για ένα αξεπέραστο αυθεντικό αποτέλεσμα. Το κλασικό παραδοσιακό βραζιλιάνικο χαρμάνι ελληνικού καφέ που διέδωσαν οι παππούδες μας σε όλη την Ελλάδα εδώ και έναν αιώνα και που μέχρι σήμερα κυριαρχεί στην γεύση του Έλληνα είναι εδώ από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη.

Το παραδοσιακό μπρίκι 

Ένα χάλκινο μπρίκι με στενό λαιμό, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σωστή παρασκευή του ελληνικού καφέ. Αυτό το σκεύος επιτρέπει στη θερμότητα να διαχέεται γρήγορα και ομοιόμορφα παντού εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ το ειδικά σχεδιασμένο σχήμα του δημιουργεί το καλύτερο καϊμάκι, τη στιγμή που θα αρχίσει να φουσκώνει ο καφές!

Το ανακάτεμα

Αφού τοποθετήσουμε τα υλικά μας μέσα στο μπρίκι (καφές, χλιαρό νερό και εάν επιθυμούμε και ζάχαρη) τα αφήνουμε να βυθιστούν μόνα τους στο νερό, χωρίς να τα ανακατέψουμε, ώστε να μην σπαταλήσουμε τα αιθέρια έλαια που αναδύονται. Μόλις αρχίσει η διήθηση του καφέ στο νερό αρχίζουμε να ανακατεύουμε αργά, πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιώντας μάλιστα το κατάλληλο αναδευτήρι ολοκληρώνετε τη διαδικασία παρασκευής πετυχαίνοντας έναν απολαυστικό παραδοσιακό ελληνικό καφέ.

Το σερβίρισμα

Σε ένα πορσελάνινο παραδοσιακό φλιτζάνι ελληνικού καφέ σερβίρουμε πρώτα από χαμηλά σηκώνοντας στην συνέχεια σιγά σιγά και με σταθερό ρυθμό το μπρίκι πιο ψηλά, ώστε ο καφές να πηγαίνει κατευθείαν στον πάτο του φλιτζανιού. Στο τέλος, πλησιάζουμε ξανά το φλιτζάνι ώστε το πυκνότερο υπόλειμμα να πέσει μαλακά και να διαλυθεί ομοιόμορφα.

Για ένα τέλειο σερβίρισμα συνοδεύστε τον ελληνικό καφέ, με ένα ποτήρι δροσερό νερό και φυσικά με λουκούμια ή γλυκό του κουταλιού. Μια κίνηση που κρύβει μέσα της μια πράξη έγνοιας και φροντίδας, μια προσφορά από καρδιά.

Εδώ και 100 χρόνια ο καφές είναι η ειδικότητά μας, το πάθος και το μεράκι μας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Greek Coffee Kit. Μια μοναδική και ολοκληρωμένη συσκευασία με όλα τα παραδοσιακά «εργαλεία» για τους λάτρεις του ελληνικού καφέ αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τον κόσμο του καφέ.

Επισκεφτείτε το loumidis e-shop, μάθετε τα πάντα για τη μυσταγωγία του ελληνικού καφέ και μυηθείτε σε ένα μοναδικό ταξίδι με αυθεντικά αρώματα και γεύσεις ελληνικού καφέ.


Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.