Greek coffee kit: Τα πάντα για την παρασκευή και το σερβίρισμα ενός αυθεντικού ελληνικού καφέ


Ο ελληνικός καφές πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, τη νοσταλγική του παράδοση αλλά και τις υγιεινές προεκτάσεις του, αποτελεί ταυτόχρονα και ένα σύμβολο με τεράστια φήμη. Είναι μια γλυκόπικρη εικόνα του χθες, ένα αντίδοτο στην πολιτιστική μας αμνησία, ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια στο ψηφιδωτό της ζωής και της παράδοσης.

Ένας ελληνικός καφές περιποιημένος και σερβιρισμένος όπως πρέπει, με αρκετή παράδοση και πολλή αγάπη, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης σ’ αυτόν που θα τον επιλέξει. 

Η παρασκευή του καφέ θέλει τέχνη και μεράκι. Είναι μια μορφή τελετουργίας, με τους δικούς της κανόνες και απαραβίαστες αρχές που με το κατάλληλο αυθεντικό χαρμάνι και σωστά εργαλεία φέρνει στο φλιτζάνι σας, ένα αποτέλεσμα γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση.

Παραδοσιακός ελληνικός χαρμάνι Ξανθός 

Ένας καφές με παραδοσιακή γεύση με πλούσιο καϊμάκι, ισορροπημένο σώμα και άρωμα είναι αυτός που θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για ένα αξεπέραστο αυθεντικό αποτέλεσμα. Το κλασικό παραδοσιακό βραζιλιάνικο χαρμάνι ελληνικού καφέ που διέδωσαν οι παππούδες μας σε όλη την Ελλάδα εδώ και έναν αιώνα και που μέχρι σήμερα κυριαρχεί στην γεύση του Έλληνα είναι εδώ από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη.

Το παραδοσιακό μπρίκι 

Ένα χάλκινο μπρίκι με στενό λαιμό, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη σωστή παρασκευή του ελληνικού καφέ. Αυτό το σκεύος επιτρέπει στη θερμότητα να διαχέεται γρήγορα και ομοιόμορφα παντού εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ το ειδικά σχεδιασμένο σχήμα του δημιουργεί το καλύτερο καϊμάκι, τη στιγμή που θα αρχίσει να φουσκώνει ο καφές!

Το ανακάτεμα

Αφού τοποθετήσουμε τα υλικά μας μέσα στο μπρίκι (καφές, χλιαρό νερό και εάν επιθυμούμε και ζάχαρη) τα αφήνουμε να βυθιστούν μόνα τους στο νερό, χωρίς να τα ανακατέψουμε, ώστε να μην σπαταλήσουμε τα αιθέρια έλαια που αναδύονται. Μόλις αρχίσει η διήθηση του καφέ στο νερό αρχίζουμε να ανακατεύουμε αργά, πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιώντας μάλιστα το κατάλληλο αναδευτήρι ολοκληρώνετε τη διαδικασία παρασκευής πετυχαίνοντας έναν απολαυστικό παραδοσιακό ελληνικό καφέ.

Το σερβίρισμα

Σε ένα πορσελάνινο παραδοσιακό φλιτζάνι ελληνικού καφέ σερβίρουμε πρώτα από χαμηλά σηκώνοντας στην συνέχεια σιγά σιγά και με σταθερό ρυθμό το μπρίκι πιο ψηλά, ώστε ο καφές να πηγαίνει κατευθείαν στον πάτο του φλιτζανιού. Στο τέλος, πλησιάζουμε ξανά το φλιτζάνι ώστε το πυκνότερο υπόλειμμα να πέσει μαλακά και να διαλυθεί ομοιόμορφα.

Για ένα τέλειο σερβίρισμα συνοδεύστε τον ελληνικό καφέ, με ένα ποτήρι δροσερό νερό και φυσικά με λουκούμια ή γλυκό του κουταλιού. Μια κίνηση που κρύβει μέσα της μια πράξη έγνοιας και φροντίδας, μια προσφορά από καρδιά.

Εδώ και 100 χρόνια ο καφές είναι η ειδικότητά μας, το πάθος και το μεράκι μας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Greek Coffee Kit. Μια μοναδική και ολοκληρωμένη συσκευασία με όλα τα παραδοσιακά «εργαλεία» για τους λάτρεις του ελληνικού καφέ αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τον κόσμο του καφέ.

Επισκεφτείτε το loumidis e-shop, μάθετε τα πάντα για τη μυσταγωγία του ελληνικού καφέ και μυηθείτε σε ένα μοναδικό ταξίδι με αυθεντικά αρώματα και γεύσεις ελληνικού καφέ.


Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.