Γλυκό του κουταλιού, μια γλυκιά ελληνική παράδοση


Ο άνθρωπος έχει μια μοναδική ικανότητα να ανακαλεί εικόνες από το παρελθόν του, οι οποίες έχουν καταγραφεί στην μνήμη του, μέσω των αισθήσεων. Θυμάται κάτι που άκουσε κάτι που είδε, κάτι που άγγιξε, που μύρισε ή κάτι που γεύτηκε. Η γεύση μάλιστα είναι μια από τις αισθήσεις που κρύβει ένα πλήθος συναισθημάτων που ενεργοποιούν έναν ολόκληρο κόσμο. Στον κόσμο αυτόν μπορούμε να ξανά ζήσουμε την παιδική μας ηλικία ανακαλώντας τις μνήμες που έχουν χαραχθεί μέσω των αισθήσεων και είναι γεμάτες ελληνική παράδοση και γεύση.

 Αυτός ο κόσμος έχει γεύση γλυκού του κουταλιού!

Το γλυκό του κουταλιού με το θεσπέσιο άρωμα του και την ιδιαίτερη γεύση του ανασύρει μνήμες! Είναι τα αρώματα και οι γεύσεις που μας χαρίζουν αναμνήσεις και μας γεμίζουν με χαρά ή ακόμα και νοσταλγία. Μας δημιουργούν μια διαπεραστική συναισθηματική δόνηση. Κλείνεις τα μάτια και θυμάσαι!

Και κάπου εκεί που η γεύση χάνεται, ξαναπιάνεις το κουταλάκι, που μπορεί ασυναίσθητα να άφησες να σου πέσει από το χέρι, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και ετοιμάζεσαι να “βουτήξεις” ξανά σ’ αυτή τη θάλασσα των γεύσεων ή ακόμα καλύτερα σε αυτή τη θάλασσα των συναισθημάτων. Να βουτήξεις στο γλυκό του κουταλιού. Και θυμάσαι…

Όσο βαθιά κι αν είναι κρυμμένο κάτι, έρχεται στην επιφάνεια. Κι ας είναι για λίγο. Σαν μια μικρή έκρηξη. Σαν ένα πυροτέχνημα που σκάει και φωτίζει αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα τον ουρανό. Και θυμάσαι…

Τότε που ως δια μαγείας εξαφανιζόταν το γλυκό του κουταλιού από τα βάζα της μαμάς ή της θείας, λες και δεν ήξεραν αυτές να μετράνε. Τότε που βρισκόσουν μέσα σε περιβόλια ανοιξιάτικα καταπράσινα, με τον ήλιο να παίζει μέσα από τις φυλλωσιές με τα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα. Χρώματα κι αρώματα όπως πουθενά αλλού! Τότε που στο πρωινό υπήρχε, σχεδόν πάντα, η μαρμελάδα με τη φρουτένια γεύση της! Τότε που τα γλυκά του κουταλιού ήταν το πρώτο πράγμα που πρόσφεραν οι νοικοκυρές στον επισκέπτη σαν καλωσόρισμα, συνοδευόμενα σχεδόν πάντα με έναν ελληνικό καφέ, δημιουργώντας τον απόλυτο συνδυασμό γεύσης. Γεύση αυθεντικά μοναδική, απόλυτα ελληνική και αναλλοίωτη στο χρόνο!

Στο διάφανο, λαμπερό και αρωματικό γλυκό του κουταλιού, δίνει ραντεβού η βαθιά παράδοση του τόπου μας, η εναλλαγή των εποχών, η ιστορία της κατάληψης της ελληνικής ζαχαροπλαστικής από τη ζάχαρη που εκτόπισε το μέλι και το πετιμέζι. Η δεινή ικανότητα της Ελληνίδας νοικοκυράς να εξοικονομεί και να συντηρεί σε δύσκολους καιρούς το εθιμικό τρατάρισμα του ξένου με κάτι γλυκό καθώς έμπαινε στο σπίτι, συνοδευόμενο πάντα από έναν ελληνικό καφέ

Τα μοναδικά γλυκά του κουταλιού, μπορούν να βρουν ξανά τη θέση τους στο σπίτι μας. Μια νέα σειρά παραδοσιακών προϊόντων με την υπογραφή της Οικογένειας Λουμίδη ήρθε για να συνοδεύσει την εμπειρία καφέ και για να προσφέρει εκλεκτές γευστικές εμπειρίες.

Η οικογένεια Λουμίδη, με μεράκι και τέχνη δημιούργησε τις πιο γλυκές στιγμές απόλαυσης μέσα από μια σειρά επιλεγμένων ελληνικών γεύσεων μεταφέροντας τη δική τους μυστική, καθημερινή τελετουργία που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο! Αυθεντικά μοναδική και απόλυτα ελληνική.

Και αν σας γοητεύουν τα γλυκά του κουταλιού και θέλετε να τα γνωρίσετε ή αν θέλετε να τα «ξαναγνωρίσετε», το loumidis e-shop, είναι εδώ και φέρνει στο κουταλάκι σας τις πιο γλυκές στιγμές απόλαυσης μόνο με ένα κλικ!


Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.