Ο ελληνικός καφές αφήνει το καϊμάκι…
Για το καλαμάκι...
Ο ελληνικός καφές συναντά τον πάγο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Τα Loumidis Coffee Shops φέρνουν μία νέα πρόταση στους κρύους καφέδες και υπόσχονται την ίδια απόλαυση… με πάγο!
Η βάση του είναι αυτή που ξέρεις, ο αυθεντικός ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη, αλλά με διαφορετικό τρόπο παρασκευής! Χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό μπρίκι ή καφετιέρα Moka Pot Bialetti No3 των Καφεκοπτείων Λουμίδη, ψήνεις τον ελληνικό καφέ σου και τον σερβίρεις σε γυάλινο ποτήρι με όσα παγάκια θέλεις. Μπορείς να τον απολαύσεις με ή χωρίς αφρόγαλα.
Αν ετοιμαστεί σωστά, ο κρύος ελληνικός είναι δροσιστικός, απολαυστικός και διατηρεί όλα τα αγαπημένα αρώματα του ελληνικού καφέ!
Φτιάξε και εσύ τον τέλειο παγωμένο ελληνικό καφέ, το μόνο που θα χρειαστείς:
- Ένα παραδοσιακό μπρίκι ή καφετιέρα Moka Pot Bialetti No3
- Νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- Ελληνικό καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη
- Λίγα παγάκια
- Χάρτινα φίλτρα καφέ
- Χαμηλό ποτήρι και κοντό καλαμάκι
Πώς θα τον ετοιμάσεις;
Συνταγή με παραδοσιακό μπρίκι (BRIKI) για ένα ποτήρι παγωμένο καφέ
- Τοποθέτησε στο μπρίκι δύο φλιτζάνια νερό και δύο γεμάτες κουταλιές του γλυκού φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη. (14-16 γρ.)
- Πρόσθεσε όση ζάχαρη επιθυμείς, ανακάτεψε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και ψήσε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ο καφές αρχίσει να φουσκώνει, απέσυρε το μπρίκι από τη φωτιά και χτύπησε τον ελαφρά στον πάγκο για να κάτσει.
- Τοποθέτησε ένα χάρτινο φίλτρο πάνω σε ένα ποτήρι και “πέρασε” τον ελληνικό καφέ για να κρατήσει το κατακάθι.
- Πρόσθεσε δύο - τρία παγάκια και χτύπησέ τον με ένα μίξερ χειρός για λίγο.
- Απόλαυσε τον ελληνικό καφέ παγωμένο, πρόσθεσε λίγα ακόμα παγάκια, γάλα ή αφρόγαλα.
Συνταγή με καφετιέρα Moka Pot Bialetti No3 για ένα ποτήρι παγωμένο καφέ
- Ξεβίδωσε την καφετιέρα Moka Pot Bialetti No3 και πρόσθεσε χλιαρό νερό στο κάτω μέρος, μέχρι την βαλβίδα.
- Τοποθέτησε το μεταλλικό φίλτρο και γέμισέ το με δύο γεμάτες κουταλιές του γλυκού φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ πατώντας το ελαφρά μέχρι να στρώσει.
- Βίδωσε το πάνω μέρος της καφετιέρας και τοποθέτησέ τη σε δυνατή φωτιά με ανοιχτό καπάκι.
- Μόλις ξεκινήσει να τρέχει ο καφές, κλείσε το καπάκι και χαμήλωσε τη φωτιά.
- Έπειτα από 15 δευτερόλεπτα κλείσε τη φωτιά και απέσυρε την καφετιέρα.
- Τοποθέτησε τον καφέ στο ποτήρι και πρόσθεσε 2-3 παγάκια και όση ζάχαρη επιθυμείς.
- Χτύπησε τον καφέ με ένα μίξερ χειρός για λίγο και απόλαυσε τον ελληνικό σου καφέ παγωμένο προσθέτοντας αν επιθυμείς λίγα ακόμα παγάκια, γάλα ή αφρόγαλα.
Με την παραγγελία σου, μη ξεχάσεις να μας ζητήσεις άλεση για παγωμένο ελληνικό καφέ.
Kαι το καλοκαίρι… Καφεκοπτεία Λουμίδη!