Ελληνικός καφές και υγεία


Μήπως τελικά κάτι ήξεραν οι παλιοί που έλεγαν ότι η ζωή θέλει το καφεδάκι της;

Ο αγαπημένος μας καφές, ο ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας! Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες οι οποίες αφορούν τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Όλο το ενδιαφέρον μάλιστα ξεκίνησε από το νησί της Ικαρίας! Πιο συγκεκριμένα, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει για περισσότερο από 90 χρόνια, για τους κατοίκους της Ικαρίας το αντίστοιχο ποσοστό είναι σχεδόν δεκαπλάσιο! Οι κάτοικοι της Ικαρίας όχι μόνο έχουν ως μέσο όρο ηλικίας τα 90 έτη, αλλά δεν εμφανίζουν και ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους κατοίκους του νησιού αυτού να ζουν περισσότερο;

Αυτό θέλησαν να ανακαλύψουν οι Έλληνες επιστήμονες, για αυτό και πραγματοποίησαν μια σειρά επιστημονικών μελετών, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν, ότι όσοι από τους κατοίκους έπιναν κάθε μέρα ελληνικό καφέ, είχαν καλύτερη αγγειακή λειτουργία σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν.

Μάθε και εσύ λοιπόν τα οφέλη του ελληνικού καφέ και ανακάλυψε έναν σύμμαχο της δικής σου ευεξίας αλλά και υγείας!

Προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα

Η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στους κατοίκους της Ικαρίας επιβεβαιώνει ότι ο ελληνικός καφές συμβάλλει στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα. Η κατανάλωση λοιπόν ελληνικού καφέ, βοηθάει στην καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία, ακόμα και στις περιπτώσεις ατόμων με αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Αντιοξειδωτική δράση

Οι κόκκοι του ελληνικού καφέ είναι πλούσιοι σε φλαβονοειδή γεγονός που τοποθετεί τον ελληνικό καφέ στα αντιοξειδωτικά ροφήματα! Με αυτή την αντιοξειδωτική δράση ο καφές συμβάλλει θετικά στην άμυνα του οργανισμού μας, ενώ οι οι πολυφαινόλες που περιέχει καταπολεμούν τις φλεγμονές.

Ένα «φυσικό» booster

Ο ελληνικός καφές παρέχει μια συμπυκνωμένη δόση καφεΐνης, η οποία μπορεί με τη σειρά της να ενισχύσει τόσο τις αθλητικές όσο και τις πνευματικές επιδόσεις ενός ανθρώπου αλλά και ενός αθλητή! Εκτός από τα παραπάνω η κατανάλωση του ελληνικού καφέ, έχει θετική επίδραση και στην ψυχική μας υγεία και στην γενικότερη διάθεσή μας! Μελέτες μάλιστα απέδειξαν, ότι γυναίκες που καταναλώνουν τέσσερα και άνω φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια μορφή κατάθλιψης.

Απόλαυση χωρίς θερμίδες

Ο ελληνικός καφές περιέχει πολύ λίγες θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα, ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ περιέχει μόλις 1 θερμίδα, μιας και τα συστατικά των κόκκων του δεν είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπος. Έτσι μπορείς να απολαύσεις τον αγαπημένο σου ελληνικό καφέ χωρίς να σκέφτεσαι τις θερμίδες και να φοβάσαι ότι θα επηρεάσει το βάρος σου. Ακόμα αποτελεί μία συνήθεια που βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, μιας και το 99,9% του καφέ αποτελείται από νερό!

Εσύ ακόμη να πιάσεις το μπρίκι; Επισκέψου το eshop,των Καφεκοπτείων Λουμίδη και δοκίμασε ανάμεσα σε δεκάδες εκλεκτές ποικιλίες και διαφορετικά αυθεντικά χαρμάνια ελληνικού καφέ, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και απόλαυσε ένα ελληνικό καφέ, προς όφελος της υγείας σου! 


Εντός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στο Νομό Αττικής μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. 

Εκτός Αττικής

Οι παραδόσεις των προϊόντων γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της εταιρείας Courier Center εντός 3-6 εργάσιμων ημερών. H μεταφορική εταιρεία Courier Center, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραδόσεων εκτός Αττικής, συνεργάζεται με την εταιρεία Speedex.

Αν η παραγγελία σας αδυνατεί να παραδοθεί με επιτυχία στη διεύθυνση που δηλώσατε, η μεταφορική εταιρεία με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη παράδοση των προϊόντων, συνεργάζεται με την εταιρεία Clever Services, η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα clever point στην Ελλάδα με διευρυμένο ωράριο εξυπηρέτησης, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά κόστη είναι δωρεάν. Για αγορές κάτω των 30€ η επιβάρυνση για τα μεταφορικά είναι 2,50€. Η υπηρεσία της αντικαταβολής είναι διαθέσιμη με επιβάρυνση 1€. Για τα κάτωθι προϊόντα ισχύει επιπλέον επιβάρυνση μεταφορικών λόγω ογκομετρικού βάρους. Το τελικό κόστος των μεταφορικών υπολογίζεται αυτόματα στο check out.

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕΣΩ E-SHOP:

Αφού ολοκληρώσετε την παραγγελία σας και την επιβεβαίωση της πληρωμής, η παραγγελία θεωρείται ως "αποδεκτή" και θα λάβετε ένα e-mail “Επιβεβαίωση Παραγγελίας”.

Στην περίπτωση που δεν λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας, συνιστούμε να ελέγξετε εάν το e-mail έχει μπει στο φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αν τελικά δεν το έχετε λάβει συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας +30 210 3214426.

Το e-mail "Επιβεβαίωσης" και "Αποστολής" της παραγγελίας δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη. Το τελικό τιμολόγιο/απόδειξη περιλαμβάνεται στη συσκευασία της παραγγελίας σας.

Οι παραγγελίες παραλαμβάνονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία courier κατάλληλα συσκευασμένες με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το συντομότερο δυνατόν. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας όπως πχ. απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κτλ. ή σε περιπτώσεις που οφείλονται σε καθυστερήσεις της συνεργαζόμενης εταιρείας courier.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, θα πρέπει να ελέγχετε τα προϊόντα.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες δύναται να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει με σκοπό την ενημέρωση της κατάστασης της παραγγελίας σας αλλά και για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία courier.