Ελληνικός καφές και γλυκό του κουταλιού θα πει “καλωσόρισες”


Ένα γλυκό καλωσόρισμα…
Μια χειρονομία αγάπης…
Μια αντιπροσωπευτική ένδειξη της ελληνικής φιλοξενίας…
Ένα γλυκό του κουταλιού και δίπλα σερβιρισμένος ένας ελληνικός καφές χαρμάνι των Καφεκοπτείων Λουμίδη

Τα πρώτα γλυκά του κουταλιού εμφανίζονται από τα αρχαία κιόλας χρόνια, όταν οι γυναίκες συνήθιζαν να αποξηραίνουν τα φρούτα και τα λαχανικά που τους έμεναν από την ετήσια σοδειά τους, ώστε να μη χαλάνε. Άλλοτε τα αφυδάτωναν στον ήλιο, άλλοτε τα έκαναν μαρμελάδες ή, όπως στην περίπτωσή μας, τα έβραζαν σε σιρόπι. Μια διαδικασία που από ανάγκη έγινε μια απολαυστική συνήθεια.

Ο όρος “γλυκός του κουταλιού” εμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια, όταν τα εν λόγω γλυκά προσφέρονταν από τις νοικοκυρές στους επισκέπτες, συνήθως σε έναν δίσκο με κεντητές πετσέτες και ένα μικρό κρυστάλλινο πιάτο με ένα μικρό κουταλάκι! Έτσι φτάσαμε στην ονομασία γλυκό του κουταλιού! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από το καλωσόρισμα ένας ελληνικός καφές.

Το γλυκό του κουταλιού αποτελούσε το πιο καλοδεχούμενο κέρασμα για όλα τα νοικοκυριά και οι καλεσμένοι έδειχναν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Εδώ και πολλά χρόνια η παράδοση της Ελλάδας θέλει τα γλυκά του κουταλιού να κερδίζουν επάξια μια θέση δίπλα σε έναν ζεστό φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ χαρμάνι των Καφεκοπτείων Λουμίδη!

Ελληνικός χαρμάνι Ξανθός: Παραδοσιακή γεύση με πλούσιο καϊμάκι, ισορροπημένο σώμα και άρωμα

Ελληνικός χαρμάνι Άρωμα: Εκλεπτυσμένη γεύση με πλούσιο καϊμάκι, φινετσάτο άρωμα με νότες καραμέλας και λουλουδιών

Ελληνικός χαρμάνι Διπλός: Γεμάτη γεύση με πλούσιο καϊμάκι και άρωμα με νότες σοκολάτας και μελιού

Ελληνικός χαρμάνι Σκούρος: Μερακλίδικη γεύση με πλούσιο καϊμάκι, σιγοκαβουρδισμένος, με έντονο σώμα και δυνατό άρωμα

Ελληνικός Decaf: Παραδοσιακή γεύση με πλούσιο καϊμάκι, ισορροπημένο σώμα και άρωμα, χωρίς καφεΐνη

Ελληνικός χαρμάνι Αραβίας: Εξαιρετικά δυνατή γεύση με πλούσιο καϊμάκι και έντονο άρωμα

Θέλει τέχνη το σερβίρισμα του ελληνικού καφέ για να διεγείρει τις αισθήσεις, να συνοδέψει τη μοναξιά ή τις φιλικές συζητήσεις. Θέλει κατάλληλο μπρίκι, καλό χαρμάνι, σωστό σερβίτσιο, μεράκι ,και φυσικά τη σωστή επιλογή γλυκού του κουταλιού!

Με γεύση βύσσινο, περγαμόντο, κυδώνι, σύκο, πορτοκάλι, σταφύλι το γλυκό του κουταλιού των Καφεκοπτείων Λουμίδη συνοδεύει τέλεια τον ελληνικό καφέ!

Σε μια εποχή όπου οι στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας είναι καταστάσεις όλο και πιο σπάνιες, ο ελληνικός καφές και το γλυκό του κουταλιού των Καφεκοπτείων Λουμίδη, γίνονται άλλοτε αφορμή για επικοινωνία κι άλλοτε καλή παρέα σ' ένα ταξίδι μνήμης και ιστορίας. 

Άνοιξε το σακουλάκι, νιώσε το άρωμα και τη γεύση του ελληνικού, βρες το αγαπημένο σου blend, συνόδευσέ το με ένα απολαυστικό γλυκό του κουταλιού και… δημιούργησε μια γεύση αυθεντικά μοναδική, απόλυτα ελληνική και αναλλοίωτη στο χρόνο!


Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.