Άρωμα Ελληνικού Καφέ


Λένε ότι η γεύση και το μεθυστικό άρωμα του ελληνικού καφέ ξυπνά μνήμες που μας ταξιδεύουν βαθιά πίσω στο χρόνο και μας θυμίζουν συναισθηματικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές που έχουμε ξεχάσει στο διάβα του. Η ιστορία του καφέ στην Ελλάδα είναι δεμένη με κάθε σημαντική στιγμή της ίδιας της ιστορίας μας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Αυτή η ιστορία, αν είχε άρωμα θα είχε σίγουρα το άρωμα του ελληνικού καφέ.

aroma ellinkou kafe

 

Είναι αυτή η μοναδική γεύση του ελληνικού καφέ που ανακαλεί το παρελθόν και μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας, σε έννοιες όπως μεράκι, οικογένεια, Ελλάδα! Μια γουλιά ελληνικού καφέ μας δημιουργεί μια απροσδιόριστη αίσθηση νοσταλγίας για μια εποχή που μπορεί να μην ζήσαμε, αλλά εμφυτεύτηκε μέχρι και στο τελευταίο κύτταρο του DNA μας. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φέρνουν στην μνήμη τους τις γειτονιές της Αθήνας των περασμένων δεκαετιών ή ακόμα και τις γειτονιές της πόλης με το χαρακτηριστικό άρωμα του φρεσκοψημένου ελληνικού καφέ και τα παραδοσιακά καφενεία. Ο ελληνικός καφές αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας και της παράδοσής μας, καλύπτοντας με το μοναδικό του άρωμα τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας. 

Καθώς ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας του δικού μας καφέ, ο χρόνος μας ταξιδεύει πίσω στο 1919, εκεί όπου ανοίγει το πρώτο κατάστημα πώλησης «έτοιμου καφέ» της οικογένειας Λουμίδη. Τότε στην καρδιά του Πειραιά τρία αδέλφια, ο Αντώνης, ο Νίκος και ο Ιάσονας, οι οποίοι εγκαταλείπουν την Κάρυστο Ευβοίας, δημιουργούν τη δική τους επιχείρηση καφέ. Το προϊόν τους, γίνεται τόσο δημοφιλές που ξεκινούν δυναμικά τη διανομή του, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ένα άρμα αλόγου, στη συνέχεια ποδήλατα και κατόπιν φορτηγά. Λίγα χρόνια αργότερα ανοίγουν το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα πώλησης καφέ στον Πειραιά, ένα ακόμη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα σύγχρονο δίκτυο διανομής καφέ σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Και ενώ η οικογένεια Λουμίδη στήνει την «αυτοκρατορία» της στον κλάδο του καφέ, η έλευση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καταστρέφει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Τα δεδομένα αλλάζουν και πάλι για την οικογένεια Λουμίδη, όταν το 1958 αποφασίζεται η δημιουργία του πρώτου σύγχρονου εργοστασίου κακάου και σοκολάτας, ενώ δύο δεκαετίες αργότερα, το 1974, υλοποιείται μια μεγάλη επένδυση κατασκευής ενός νέου εργοστασίου με χώρους αποθήκευσης και επεξεργασίας καφέ.

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του ελληνικού καφέ έχει την υπογραφή ΛΟΥΜΙΔΗ. Η εταιρεία συνεχίζει να εξελίσσει τα προϊόντα καφέ μέσα από την αδιάκοπη έρευνα και τις πρωτοποριακές μεθόδους επεξεργασίας, ενώ καταφέρνει να αλλάξει για πάντα τα δεδομένα στην κατηγορία του ελληνικού καφέ.

Με όραμα να διαιωνίσουν το Ελληνικό Σπίτι του Καφέ, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, ενώνουν εδώ και έναν αιώνα γενιές και ανθρώπους, δημιουργώντας σχέσεις αυθεντικές, όπως το παραδοσιακό και αιώνιο χαρμάνι “Ξανθός”. Το άρωμα του Ελληνικού καφέ είναι πλέον, συνώνυμο της ιστορίας, συνώνυμο της ποιότητας Λουμίδη. 

Είναι πολύτιμα λοιπόν τα αρώματα και οι μυρωδιές, δεν έχουν ημερομηνία λήξης δεν φεύγουν μαζί με αυτούς που τις φέρουν και εάν τύχει να ξεχαστούν για λίγο, πάντοτε θα υπάρχει ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, που θα μας τις θυμίσει και θα τις φέρνει πάλι στο προσκήνιο. Γιατί πάντα υπάρχει ένα άρωμα που μας ξυπνά, ένα άρωμα καφέ που μας “ζωντανεύει”.

Εκείνη τη μυρωδιά επιδιώκουμε να ανακαλούμε. Εκείνη θέλουμε κυρίαρχη, εκείνη είναι που αναγκάζει το μυαλό να ανακαλέσει ένα μοναδικό συναίσθημα, χρώμα, γεγονός

ellinikos kafes katastima

Σήμερα, που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ το αυθεντικό άρωμα καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη, η εταιρεία στέκεται δίπλα στο κοινό της και με τα σύγχρονα μέσα διανομής, διαφορετικά από το κάρο με το οποίο μετέφερε τα προϊόντα της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, φτάνει μέχρι και την τελευταία γωνία της Ελλάδος. Μέσα από το σύγχρονο loumidis e-shop, της εταιρείας Καφεκοπτεία Λουμίδη, μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί τον αγαπημένο του φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ και να ψήσει ένα φλιτζάνι για να απολαύσει το μοναδικό του άρωμα. 

Το άρωμα του ελληνικού καφέ με την υπογραφή και την εγγύηση των Καφεκοπτείων Λουμίδη. 


Πληροφορίες Μεταφορικών

Σχετικά με την αποστολή των προϊόντων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Συνθέσεις Δώρων «Καφεκοπτεία Λουμίδη»
Greek Coffee Kit Ελληνικού Καφέ | Μεγάλο 
Αυτόματη Καφετιέρα Ελληνικού BEKO

Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία σας θα λάβετε επιβεβαιωτικό email. Οι παραγγελίες αποστέλλονται στην συνεργαζόμενη εταιρεία courier την επόμενη εργάσιμη και θα λάβετε νέο email επιβεβαίωσης. Οι τυπικοί χρόνοι παράδοσης από την ημέρα παραγγελίας είναι οι εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την περίοδο του lockdown λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας της συνεργαζόμενης εταιρείας courier οι χρόνοι παράδοσης προσαρμόζονται ως εξής:

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής online παραγγελίας από φυσικό κατάστημα ή με διαφορετικό τρόπο εκτός από την προεπιλεγμένη υπηρεσία κούριερ.

Η παραγγελία σας αποστέλλεται με ασφάλεια με την συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία Courier Center στα μεγάλα αστικά κέντρα και την εταιρεία Speedex στην επαρχία.

Η εταιρία μας παραδίδει στη μεταφορική εταιρία τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατάλληλα συσκευασμένα.

Οι ανωτέρω χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την αποστολή των προϊόντων σας το γρηγορότερο.

Η εταιρία μας δεν φέρει ευθύνη για καθυστερήσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά μας ή για λόγους ανωτέρας βίας, όπως απεργίες, έντονα καιρικά φαινόμενα κλπ.

Κατά την παραλαβή των προϊόντων σας θα πρέπει να τα ελέγχετε.