Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας…. Αυτή είναι η πορεία που ακολουθεί ο χρόνος και οι εποχές του. Που σημαίνει ότι θέλεις δε θέλεις το καλοκαίρι θα τελειώσει και θα δώσει τη θέση του στο φθινόπωρο.
Αλλά εάν το σκεφτεί κανείς καλύτερα… αυτό δεν είναι το ωραίο με τις εποχές; Διαρκούν όσο πρέπει και αλλάζουν τη στιγμή που χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Κάθε εποχή έρχεται όταν πια την έχουμε πεθυμήσει.
Καλό το καλοκαίρι λοιπόν και η ξεγνοιασιά του, αλλά τα όμορφα κάποτε τελειώνουν για να δώσουν τη θέση τους σε νέα εξίσου όμορφα και γιατί όχι ακόμα πιο συναρπαστικά.
Κι αφού χορτάσαμε ήλιο, θάλασσα και διακοπές, γυρίσαμε όλοι πλέον πίσω στη γλυκιά μας καθημερινότητα με τις βαλίτσες μας γεμάτες αναμνήσεις που θα διηγούμαστε στην παρέα μας όλο το φθινόπωρο, συντροφιά με τον αγαπημένο μας καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη!
Οκ, η καθημερινότητά μας μπορεί να μοιάζει λίγο “γκρίζα” εάν τη συγκρίνει κανείς με τις στιγμές του καλοκαιριού, που ήμασταν στην παραλία πάνω σε μια ξαπλώστρα με τον ήλιο να μας λούζει και με τον ήχο από τα κυματάκια της θάλασσας στα αυτιά μας. Αλλά απ’ την άλλη, δεν μπορεί να μη σου έχει λείψει έστω και λίγο η μυρωδιά του ζεστού καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη που σε ξυπνά ευχάριστα πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου.
Γιατί μπορεί να μην το παραδεχτείς αλλά σίγουρα έχει έρθει εκείνη η στιγμή που έχεις πει «φτάνει με το καλοκαίρι» κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το φθινόπωρο έχει αυτή τη γλύκα της νέας αρχής, της ανανέωσης. Είναι η εποχή να κάνεις σχέδια και να πάρεις αποφάσεις που μπορεί να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο όμορφη.
Άλλαξε λοιπόν όσα σε στεναχωρούν και σε αγχώνουν και κράτα μόνο αυτά που σου φτιάχνουν την ψυχολογία. Προσπάθησε να βάλεις στην καθημερινότητά σου την καλοκαιρινή σου διάθεση και δώσε της περισσότερο χρώμα και γεύση. Ξεκίνα το πρωινό σου με έναν καφέ τον Καφεκοπτείων Λουμίδη και δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο για να τον απολαύσεις.
Κάνε το πρώτο βήμα για μια διαφορετική απολαυστική νέα καθημερινότητα και δώσε της το άρωμα και τη γεύση που της αξίζει απολαμβάνοντας και καλωσορίζοντας το φθινόπωρο με απολαυστικά ροφήματα καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη.
Πάμε να τα ανακαλύψουμε…
Maple Latte
Ιδανικός καφές για το φθινόπωρο που ξεκινά… Με έμπνευση από την Αμερική συνδυάζει το σιρόπι σφενδάμου με τον καφέ espresso και το γάλα.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείς τα παρακάτω συστατικά:
- 1 ½ κούπα γάλα
- Ένα διπλό espresso των Καφεκοπτείων Λουμίδη
- Τρεις κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- Μια μικρή πρέζα κανέλα
Σε μια κούπα με διπλό espresso, ρίχνουμε ζεστό αφρόγαλο και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγη κανέλα
Irish Coffee
Μια αυθεντική συνταγή που είναι δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο και συνδυάζει τον καφέ φίλτρου, το ουίσκι και την κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση γεύσεων.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείς τα παρακάτω συστατικά:
- 2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 60 ml ουίσκι (κατά προτίμηση Ιρλανδέζικο)
- 180 ml ζεστός καφέ φίλτρου των Καφεκοπτείων Λουμίδη
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (ολόπαχη)
Σε ένα ποτήρι που το έχεις ζεστάνει για λίγα λεπτά με ζεστό νερό, προσθέτεις το ουίσκι, τη ζάχαρη, τον ζεστό καφέ φίλτρου και ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.
Στη συνέχεια προσθέτεις με προσεκτικές κινήσεις την κρέμα γάλακτος (ελαφρά χτυπημένη) ώστε να δημιουργήσεις μια στρώση πάχους 3-4 εκατοστών στην επιφάνεια του ροφήματος και σερβίρεις αμέσως.
Cafe de Olla
Προερχόμενος από το Μεξικό αυτός ο καφές συνδυάζει αρμονικά τον καφέ φίλτρου με τα αρώματα της κανέλας, του γλυκάνισου, του γαρύφαλλου και του πορτοκαλιού.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείς τα παρακάτω συστατικά:
- 4 ξυλάκια κανέλας
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 2 καρφάκια γαρύφαλλο
- 45 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού
- 500 ml νερό
- 3 κουταλιές της σούπας καφέ φίλτρου των Καφεκοπτείων Λουμίδη
Για να τον απολαύσεις, προσθέτεις σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη τη φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα, κλείνεις το μάτι και προσθέτεις τον καφέ φίλτρου, ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, τον σουρώνεις με τη βοήθεια ενός χάρτινου φίλτρου και σερβίρεις.
Café Con Miel
Άλλος ένας κατεξοχήν φθινοπωρινός καφές, που όπως φαίνεται από το όνομά του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά καφές φίλτρου στον οποίο έχουν προστεθεί μέλι, γάλα και κάποια μπαχαρικά.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείς τα παρακάτω συστατικά:
- δύο κούπες καφέ φίλτρου των Καφεκοπτείων Λουμίδη
- ½ κούπα γάλα
- 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- μια πρέζα κανέλα
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Ο Café con Miel είναι απλός στην παρασκευή του και ιδιαίτερα γευστικός. Ετοίμασε τον καφέ φίλτρου και πρόσθεσε το ζεστό γάλα στο οποίο έχεις διαλύσει το μέλι. Τέλος, πρόσθεσε τα μπαχαρικά και ανακάτεψε καλά το μείγμα. Σέρβιρε σε μικρά φλυτζάνια (εσπρέσο ή καπουτσίνο).
Η εποχή του φθινοπώρου είναι υπέροχη… Καλωσόρισέ την με τον πιο απολαυστικό και γευστικό τρόπο!