Μοναδικός μονοποικιλιακός καφές 


Ένας καφές που μεγαλώνει σε ιδανικές συνθήκες με τη μέγιστη φροντίδα και την καλύτερη δυνατή προστασία και ταξιδεύει στο φλιτζάνι σας για να σας οδηγήσει σε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, που χαρακτηρίζεται από μοναδικό άρωμα, γεύση και προσωπικότητα, αυτός είναι ο μονοποικιλιακός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη.

Η φράση Single Origin χρησιμοποιείται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και αιτία για αυτό είναι η επανάσταση στον χώρο του καφέ και κατ’ επέκταση η προσπάθεια να προσφερθούν νέα αρώματα και γεύσεις στο κοινό.

Το Single Origin ή μονοποικιλιακός στα ελληνικά, είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνουν οι λέξεις, δηλαδή η προέλευση του καφέ από έναν τόπο. Μερικές φορές αυτή η περιοχή μπορεί να είναι ή μια μόνο φάρμα, ή μια επιλογή από ανώτερης ποιότητας κόκκους καφέ από μια μόνο χώρα. Όλα τα κεράσια του καφέ στη συγκεκριμένη παρτίδα προέρχονται από την ίδια πηγή. Δεν αναμιγνύονται με άλλους τύπους από την ίδια τοποθεσία, ή ίδιο τύπο από άλλες τοποθεσίες. Αυτό δίνει καθαρότητα στη γεύση η οποία είναι ξεχωριστή και μοναδική, πολύ διαφορετική δηλαδή από τα blends (χαρμάνια).

Έτσι ένας μονοποικιλιακός καφές από την Βραζιλία θεωρητικά θα προσφέρει την σοκολατένια μαλακότητα για την οποία είναι γνωστή η χώρα, ένας από την Κόστα Ρίκα την λουλουδάτη ελαφράδα και την τρομακτική οξύτητα και ένας από την Αιθιοπία το σώμα και την οινώδη αίσθηση. 

Για σας λοιπόν, που αναζητάτε τις πιο ξεχωριστές ποικιλίες καφέ, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη σας προσφέρουν επιλεγμένους μονοποικιλιακούς που θα απογειώσουν τη γεύση σας. 

Μονοποικιλιακός Κολομβίας: Η Κολομβία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός καφέ παγκοσμίως μετά τη Βραζιλία και το Βιετνάμ, και ο καφές της φημίζεται για την ποιότητα του και το ιδιαίτερο γευστικό προφίλ. Η χώρα έχει ορεινή γεωγραφία και κατά συνέπεια η παραγωγή καφέ προέρχεται από πολλές μικρές φάρμες σε μεγάλο υψόμετρο. Πέρα από τις δυσκολίες που αυτό δημιουργεί στην φύτευση και τη μεταφορά του καφέ, συντελεί στην χαρακτηριστική, καθαρή και ευχάριστη γεύση του. Οι μικρές γευστικές νότες των καρπών και της καραμέλας σε συνδυασμό με την έντονη οξύτητα μας δίνει μια καθαρή και ευχάριστη βελούδινη γεύση και ένα δυνατό άρωμα που μας ταξιδεύει στη χώρα της Κολομβίας.

Μονοποικιλιακός Γουατεμάλας: H Γουατεμάλα έχει ορεινό έδαφος που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλών ηφαιστείων και δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για τις καλλιέργειες του καφέ ώστε να απορροφήσουν και να εγκλωβίσουν έντονα και ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. Ένας καφές με λαμπερή οξύτητα και ολοκληρωμένο σώμα, συνδυάζεται με την κομψότητα της γεύσης του μελιού δημιουργώντας μια ισορροπημένη γεύση. 

Μονοποικιλιακός Βραζιλίας Σάντος: Προσφέρει ένα γεμάτο αλλά καθαρό και απαλό γευστικό προφίλ. Μπορεί να καταναλωθεί είτε μόνος του για έναν ελαφρύ φίλτρου είτε για έναν ιδιαίτερο ελληνικό με πλούσιο καϊμάκι, ή να συνδυαστεί με άλλους καφέδες για ένα εξατομικευμένο χαρμάνι. Ένας καφές που θα σας εκπλήξει με την ουδέτερη γεύση του το ελαφρύ και καθαρό σώμα του και θα αγκαλιάσει απαλά τον ουρανίσκο σας.

Μονοποικιλιακός Αιθιοπίας: Η χώρα στην οποία ανακαλύφθηκε ο καφές εδώ και 1200 χρόνια συνεχίζει μέχρι σήμερα να παράγει εξαιρετικούς καρπούς και να αποτελεί τον πέμπτο μεγαλύτερο παραγωγό παγκοσμίως. Φημίζεται για το γεγονός ότι ο καφές συνεχίζει να φυτρώνει και να συλλέγεται όχι μόνο σε φάρμες αλλά και σε άγριες εκτάσεις. Το ιδιαίτερο άρωμα, η ισχυρή γεύση και το λεπτό του φινίρισμα με νότες λουλουδιών θα σας κάνει να τον λατρέψετε.

Μονοποικιλιακός Κένυας: Το υψόμετρο που καλλιεργείται και το πλούσιο έδαφος σε συνδυασμό με τις μικρής κλίμακας φάρμες που λειτουργούν κυρίως με ανθρώπινη καλλιέργεια (έναντι μηχανικής), παράγουν έναν πολυβραβευμένο καφέ που αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο! Έντονα και πικάντικα χαρακτηριστικά με μέτρια οξύτητα και πλούσιο πυκνό και ολοκληρωμένο σώμα. Ζωηρό άρωμα και ιδιαίτερη γεύση με νότες φρούτων. Ένας καφές γεμάτος δυναμική και χαρακτήρα.

Μονοποικιλιακός Κόστα Ρίκα: Η χώρα αυτή φημίζεται για την παραγωγή του καφέ σε μικρές φάρμες που ονομάζονται «fincas». Η εξαιρετική γεύση του καφέ της, έχει καθιερώσει την Κόστα Ρίκα, ως έναν πολύ σημαντικό και ποιοτικό παραγωγό. Ένας καφές με ολοκληρωμένο σώμα, ευχάριστο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση που θα σας εκπλήξει.

Μονοποικιλιακός Μεξικό: Μπορεί ως χώρα το Μεξικό να μη φημίζεται για την παραγωγή των καφέδων της, ωστόσο οι ποιοτικά ανώτεροι καφέδες από το Μεξικό δεν έχουν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές. Χαρακτηρίζεται από μια ήπια γεύση και από τις ευχάριστες αρωματικές νότες καρπών και σοκολάτας.

Ο μονοποικιλιακός καφές που σας ταιριάζει!

Ποιος όμως μονοποικιλιακός καφές είναι ο ιδανικός για σας;

Ελάτε σε ένα από τα καταστήματα των Καφεκοπτείων Λουμίδη για να το ανακαλύψουμε μαζί ή επικοινωνήστε μαζί μας με email στο info@kl.gr.

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης με προορισμό τον δικό σας αγαπημένο μονοποικιλιακό καφέ;


Within Attica

Product deliveries are made in the Prefecture of Attica through the Courier Center company within 1-2 working days. 

Outside of Attica

The products are delivered to the rest of Greece through the Courier Center company within 3-6 working days. The transport company Courier Center, in order to better serve deliveries outside Attica, cooperates with the company Speedex.

If your order cannot be successfully delivered to the address you stated, the transport company, in order to deliver the products better and faster, cooperates with the Clever Services company, which includes selected clever point stores in Greece with extended service hours, early in the morning until late at night, 7 days a week.

For purchases over €30, shipping costs are free. For purchases under €30, the shipping charge is €2.50. The cash on delivery service is available with a charge of €1. The following products are subject to an additional shipping charge due to volumetric weight. The final shipping cost is automatically calculated at check out.

"Lumidis Coffee Cutting" Gift Sets
Greek Coffee Kit Greek Coffee | Large 
Elliniko automatic coffee maker BEKO

 

PROCEDURE FOR PLACING AN ORDER VIA E-SHOP:

Once you have completed your order and payment confirmation, the order is considered "accepted" and you will receive an "Order Confirmation" e-mail.

In the event that you do not receive the order confirmation e-mail, we recommend that you check whether the e-mail has gone into your spam folder. If in the end you have not received it, we recommend contacting the company's customer service department +30 210 3214426.

The "Confirmation" and "Shipping" e-mail of the order is not legal proof. The final invoice/receipt is included in the packaging of your order.

The orders are received by the cooperating courier company properly packed in order to ensure the quality of the products.

The above times are indicative. In any case, we do our best to ship your products as soon as possible. The company is not responsible for delays in the delivery of the order due to cases of force majeure such as strikes, severe weather etc. or in cases due to delays of the cooperating courier company.

Upon receipt of your order, you should inspect the products.

The cooperating companies may use the contact phone number you have declared for the purpose of updating the status of your order and also for research purposes.

At this time, it is not possible to pick up an online order from a physical store or by any means other than the default courier service.