Καφεκοπτεία Λουμίδη, μια αιώνια αξία


Ένα από τα πλέον αγαπημένα και απολαυστικά ροφήματα του Έλληνα υπήρξε ανέκαθεν ο καφές. Αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν καλά τα αδέρφια Λουμίδη όταν, πριν περίπου έναν αιώνα, κατέφθασαν στην Αθήνα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη. Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι τρεις νέοι θα επεξεργάζονταν τον καφέ σύντομα θα καθιστούσε το όνομά τους συνώνυμο του καφέ. 

Παρά τις δυσκολίες της εποχής η οικογένεια Λουμίδη θα καταφέρει να αναπτύξει την επιχειρηματικότητά της, και να ανοίξει, αρχικά στην περιοχή του Πειραιά δύο καταστήματα και μετά από κάποια χρόνια το 1928 ένα κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας, το κατάστημα των Χαυτείων. Το κατάστημα αυτό βρισκόταν ακριβώς στη θέση όπου παλαιότερα υπήρχε το ιστορικό καφενείο του Χαύτα, από τα πρώτα της Αθήνας και από το οποίο πήρε το όνομά της η περιοχή. 

Μετά από 88 χρόνια στην ίδια ακριβώς θέση βρίσκεται το πλέον ανανεωμένο και σύγχρονο κατάστημα της οικογένειας Λουμίδη. Ένα κατάστημα με μεγάλη ιστορία που χρειάστηκε μεράκι, αγάπη και κόπο ετών για να διατηρηθεί και να αποτελεί μέχρι και σήμερα σήμα κατατεθέν του κέντρου της πόλης. Το αυθεντικό καφεκοπτείο της Ομόνοιας, το καφεκοπτείο της οικογένειας Λουμίδη, ανακαινίστηκε, ομόρφυνε και εκσυγχρονίστηκε κρατώντας σταθερά ψηλά την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει σε πιστό και νεότερο κοινό.

Το κατάστημα αυτό δεν αποτελεί απλώς ένα καφεκοπτείο, αλλά μια πηγή επεξεργασίας του καφέ. Για την οικογένεια Λουμίδη ο καφές δεν είναι ένα απλό προϊόν. Είναι ένα μαγικό προϊόν που όσο το εξερευνείς σιγά-σιγά και μπαίνεις στον χώρο του ανακαλύπτεις πτυχές και “μυστικά” που σε μαγεύουν. Ένας μικρός τόπος αυτού του κόσμου είναι το καφεκοπτείο.

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά που όταν τα επισκέπτεστε, εκπέμπουν αμέσως μια θετική αύρα, που σας λούζει από τα πρώτα λεπτά σαν φως που πηγάζει από ένα μεγάλο παράθυρο, σαν ένα όμορφο καλωσόρισμα. Τις περισσότερες φορές δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που το επιτυγχάνει αυτό. Είναι περισσότερο ένα συνονθύλευμα πραγμάτων. Ο τακτοποιημένος και καθαρός χώρος, η ωραία απαλή μουσική, οι λαχταριστές μυρωδιές, το ζεστό φως αλλά κυρίως τα ζεστά χαμόγελα των ανθρώπων που το απαρτίζουν. Αυτό είναι το Καφεκοπτείο Λουμίδη.

Η ατμόσφαιρα, είναι τόσο ζεστή και οικεία που δημιουργεί την ιδανική συνθήκη για τον καθένα από μας να μυηθεί στα μυστικά του φρεσκοκομμένου καφέ. Μυστικά που δεν προδίδονται, αλλά φυλάσσονται ευλαβικά και κληρονομούνται από γενιά σε γενιά. Είναι αυτά τα μυστικά που ευθύνονται για το απαράμιλλο άρωμα που αναδύεται στο χώρο την ώρα που αλέθεται ο πάντα φρέσκος και ζεστός καφές, μπροστά στον πελάτη.

Το στοιχείο του ξύλου είναι έντονο στο χώρο και δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης που εμπνέεται από τη φύση και την παράδοση. Στο δάπεδο υπάρχουν μεγάλες άσπρες και μαύρες πλάκες και στην οροφή φωτιστικά τεχνοτροπίας αρ ντεκό. Οι καταναλωτές πραγματοποιούν τα ψώνια τους σε έναν φιλόξενο χώρο υπό τους ήχους του Αττίκ και της Βέμπο, ενώ το προσωπικό πάντα πρόθυμο, είναι εκεί για να τους βοηθήσει, να τους πληροφορήσει και να τους εξυπηρετήσει προσφέροντας ταυτόχρονα το πιο ζεστό τους χαμόγελο.

Πέρα από τα πολλά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως γλυκά κουταλιού, κουλούρια, μαρμελάδες, καραμέλες, ηδύποτα και άλλα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και πιο μοντέρνα προϊόντα, όπως διαφορετικές ποικιλίες ελληνικού καφέ ακόμα και άρωμα μπακλαβά, διαφορετικές ποικιλίες εσπρέσο, καφέ φίλτρου, στιγμιαίου καφέ και άλλα ροφήματα, όπως τσάι και σοκολάτες

Επισκεφτείτε λοιπόν, ένα Καφεκοπτείο Λουμίδη και αφεθείτε στη μαγεία του καφέ και όχι μόνο. Ρωτήστε, ζητήστε να σας εξηγήσουν τις ιδιότητες της κάθε ποικιλίας, τις λεπτομέρειες της σωστής παρασκευής και σερβιρίσματος οποιουδήποτε καφέ, από τον κλασικό ελληνικό έως τον espresso, τον cappuccino και τον καφέ φίλτρου. Τα καφεκοπτεία είναι ζωντανά σημεία παράδοσης και όχι απλά καταστήματα, γιατί τα περισσότερα μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και κουβαλούν πολλά χρόνια πορείας στο ενεργητικό τους.

Ακόμα και σήμερα, η εμπειρία σε ένα κατάστημα των Καφεκοπτείων Λουμίδη παραμένει το ίδιο μοναδική και αναλλοίωτη, η ίδια εμπειρία καταφέρνει και μεταφέρεται με έναν ιδιαίτερο και μαγικό τρόπο στο σύγχρονο loumidis eshop.

Είναι το άρωμα του φρεσκοψημένου καφέ, τα αρωματικά τσάι και οι σοκολάτες, τα αγνά λουκούμια και τα γλυκά του κουταλιού, μα πάνω από όλα, είναι η αίσθηση πως γίνεσαι μέρος μιας μακρόχρονης κληρονομιάς και παράδοσης, που μια οικογένεια τριών γενεών, εργάζεται για να διατηρήσει χωρίς “εκπτώσεις”, με ποιότητα, ήθος και απέραντη αγάπη για τον καλό καφέ. Είναι αυτά τα μικρά και μεγάλα στοιχεία που κάνουν μια επίσκεψη στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.


Within Attica

Product deliveries are made in the Prefecture of Attica through the Courier Center company within 1-2 working days. 

Outside of Attica

The products are delivered to the rest of Greece through the Courier Center company within 3-6 working days. The transport company Courier Center, in order to better serve deliveries outside Attica, cooperates with the company Speedex.

If your order cannot be successfully delivered to the address you stated, the transport company, in order to deliver the products better and faster, cooperates with the Clever Services company, which includes selected clever point stores in Greece with extended service hours, early in the morning until late at night, 7 days a week.

For purchases over €30, shipping costs are free. For purchases under €30, the shipping charge is €2.50. The cash on delivery service is available with a charge of €1. The following products are subject to an additional shipping charge due to volumetric weight. The final shipping cost is automatically calculated at check out.

"Lumidis Coffee Cutting" Gift Sets
Greek Coffee Kit Greek Coffee | Large 
Elliniko automatic coffee maker BEKO

 

PROCEDURE FOR PLACING AN ORDER VIA E-SHOP:

Once you have completed your order and payment confirmation, the order is considered "accepted" and you will receive an "Order Confirmation" e-mail.

In the event that you do not receive the order confirmation e-mail, we recommend that you check whether the e-mail has gone into your spam folder. If in the end you have not received it, we recommend contacting the company's customer service department +30 210 3214426.

The "Confirmation" and "Shipping" e-mail of the order is not legal proof. The final invoice/receipt is included in the packaging of your order.

The orders are received by the cooperating courier company properly packed in order to ensure the quality of the products.

The above times are indicative. In any case, we do our best to ship your products as soon as possible. The company is not responsible for delays in the delivery of the order due to cases of force majeure such as strikes, severe weather etc. or in cases due to delays of the cooperating courier company.

Upon receipt of your order, you should inspect the products.

The cooperating companies may use the contact phone number you have declared for the purpose of updating the status of your order and also for research purposes.

At this time, it is not possible to pick up an online order from a physical store or by any means other than the default courier service.