Ελληνικό, espresso, cappuccino ή γαλλικό;
Freddo ή ζεστό;
Σκέτο, μέτριο, γλυκό, με γάλα ή χωρίς;
Οι ερωτήσεις γύρω από τον καφέ θα μπορούσαν να συνεχιστούν και να γραφτούν πολλές γραμμές που να αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα… Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές απόλαυσης που μας προσφέρει ο καφές είναι πολλές!
Είναι αυτή η μυρωδιά και η γεύση του, που ξυπνά όλες τις αισθήσεις μας κάθε πρωί δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για να συνεχίζουμε την ημέρα μας, που μας γεμίζει ενέργεια το μεσημέρι στο γραφείο και μας χαλαρώνει το απόγευμα στο σπίτι.
Για πολλούς αποτελεί αγαπημένη συνήθεια ενώ κάποιοι δηλώνουν “εθισμένοι” με την ιδιαίτερη γεύση του και το άρωμά του! Ο καφές αποτελεί σίγουρα ένα απολαυστικό ρόφημα, ταιριάζει όμως τέλεια και σε γλυκές συνταγές!
Εάν και εσύ λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία αυτών που λατρεύουν τον καφέ και δεν τον θες μόνο στο φλιτζάνι ή στο ποτήρι σου, μέσα στην ημέρα, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη είναι εδώ για να σου προτείνουν μερικές έξτρα δόσεις απόλαυσης!
Ζελέ καραμέλας με crumble σοκολάτας αρωματισμένο με ελληνικό καφέ
Ένα απολαυστικό γλυκό, όπου η καραμέλα συνδυάζεται τέλεια με τον ελληνικό καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη δημιουργώντας ένα μοναδικό ζελέ που ταιριάζει τέλεια μετά από κάθε γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείς
Για το ζελέ
6 φύλλα ζελατίνης ( 2γρ. η καθεμία)
300ml γάλα φρέσκο
400γρ. καραμελωμένο γάλα
120γρ. Ελληνικό καφέ Καφεκοπτείων Λουμίδη
Για το crumble
150γρ. Βούτυρο παγωμένο
250γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αβγού
100γρ. Ζάχαρη καστανή
50γρ. Κακάο
Εκτέλεση
Ξεκίνησε με το crumble για να μπορέσει να έχει χρόνο να κρυώσει και να γίνει τραγανό.
Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 180οC. Στη συνέχεια, παίρνεις ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά. Σε ένα ταψί στρώνεις ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πάνω στο οποίο σκορπάς ακανόνιστα το μείγμα. Το ψήνεις στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και μόλις είναι έτοιμο το αφήνεις στην άκρη.
Συνεχίζεις με το ζελέ. Βάζεις τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5 λεπτά για να μουλιάσουν. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα, το καραμελωμένο γάλα και τον ελληνικό καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη. Ζεσταίνεις το μείγμα πολύ καλά χωρίς να ξεχνάς να το ανακατεύεις ανά διαστήματα, μέχρι που τα υλικά θα ενωθούν μεταξύ τους.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το βγάζεις από τη φωτιά, στύβεις με το χέρι σου τις ζελατίνες καλά και τις ρίχνεις στην κατσαρόλα. Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσουν. Τέλος, αφήνεις το μείγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνεις 6 με 8 ποτήρια και μοιράζεις σε κάθε ένα από αυτά λίγο crumble και από πάνω το ζελέ. Τοποθετείς τα ποτήρια στο ψυγείο για περίπου μια ώρα, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
Πριν το σερβίρεις πασπάλισε με crumble και λίγη ζάχαρη άχνη.
Muffins με άρωμα καφέ και γέμιση καραμέλας
Λαχταριστά, αφράτα, απολαυστικά καραμελένια muffins που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σου.
Υλικά που θα χρειαστείς
120γρ. Βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
130γρ. Ζάχαρη
200γρ. Αμύγδαλα σε μορφή πούδρας
100γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. Σούπας στιγμιαίο καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη
12 καραμέλες γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείς το γάλα το οποίο το ζεσταίνεις ελαφρά και διαλύεις μέσα τον καφέ. Το αφήνεις στην άκρη για να κρυώσει.
Στη συνέχεια στο μπολ του μίξερ βάζεις το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτεις το κρύο γάλα, το αλεύρι και τα αμύγδαλα και το χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνεις δώδεκα φορμάκια και μοιράζεις το μείγμα βυθίζοντας από μία καραμέλα γάλακτος, χωρίς όμως να φτάσει στον πάτο. Τέλος, ψήνεις τα muffins στον φούρνο για 20 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζεις από τον φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν.
Τρούφες με καφέ
Υπέροχες, απολαυστικές τρούφες, με άρωμα καφέ, που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση κάθε στιγμή της ημέρας.
Υλικά που θα χρειαστείς
180 ml κρέμα γάλακτος 35%
600 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. Καφέ στιγμιαίο των Καφεκοπτείων Λουμίδη
Κακάο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζεις τον στιγμιαίο καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη μέχρι να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ και το τοποθετείς πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Σε μια φόρμα 20x20 βάζεις μια λαδόκολλα η οποία καλό είναι να προεξέχει, γεγονός που θα σε βοηθήσει μετά να βγάλεις το μείγμα με την τρούφα πιο εύκολα.
Ρίχνεις μέσα στη φόρμα το μείγμα και το απλώνεις ομοιόμορφα. Το μεταφέρεις στο ψυγείο και το αφήνεις για δυο με τρεις ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζεις το μείγμα με την τρούφα από το ψυγείο και όταν πλέον βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια.
Πασπαλίζεις με κακάο και έτοιμες!
Απολαυστικές συνταγές με όλο το άρωμα και τη γεύση του καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη, ειδικά φτιαγμένες για τους λάτρεις του είδους.
Εσύ ποια θα δοκιμάσεις;