Τι μπορεί να σημαίνει για σένα ο καφές;
Ο καφές δεν αποτελεί απλά ένα ρόφημα, αλλά μια μεγάλη αγάπη! Τέλεια συντροφιά, μοναδική πηγή ενέργειας και απόλυτη ευχαρίστηση!
Είναι ο καφές που κάνει τα μάτια σου να λάμπουν και δημιουργεί στο πρόσωπό σου ένα μοναδικό χαμόγελο! Παρέα με έναν καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη, γνωρίζεις ανθρώπους, συζητάς, παθιάζεσαι, δημιουργείς. Κάθε στιγμή σου γίνεται πιο ευχάριστη και πιο όμορφη!
Τι είναι όμως αυτό που κάνει έναν καλό καφέ να ξεχωρίζει;
Όλη η δύναμη ενός καλού καφέ βρίσκεται στην απόλαυση! Μπορεί να έχεις ακούσει πολλές φορές τη φράση “καλός καφές”, έχεις όμως σκεφτεί τι είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν καλό καφέ από τους υπόλοιπους;
Από την καλλιέργεια στην απόλαυση
Από τη στιγμή της συγκομιδής μέχρι να έρθει στα δικά σου χέρια, στα Καφεκοπτεία Λουμίδη φροντίζουμε ώστε να μη χάνεται η ποιότητα και η μαγεία των κόκκων!
Συγκομιδή
Σ’ όποια εποχή του χρόνου κι αν βρισκόμαστε, πάντα γίνεται συγκομιδή της Arabica και της Robusta σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Ένα υγιές καφεόδεντρο παράγει από 1 έως 5 κιλά καρπούς ανά εποχή. Για την παραγωγή 1 κιλού κόκκων καφέ, χρειαζόμαστε περίπου 5 με 6 κιλά καρπούς, οι οποίοι συλλέγονται είτε με το χέρι, είτε μηχανικά, με τη χρήση ειδικών οχημάτων.
Επεξεργασία
Για να απομονώσουμε τους πράσινους κόκκους, τα κεράσια του καφέ πρέπει να υποστούν επεξεργασία, μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, για να μην καταστραφούν οι καρποί. Οι καρποί του καφέ έχουν πιο γλυκιά γεύση όταν είναι ώριμοι, και η επεξεργασία τους πρέπει να γίνει μέσα σε μερικές ώρες από τη συγκομιδή, ώστε να διατηρηθεί η ποιότητά τους.
Αποκαφεϊνοποίηση
Η καφεΐνη είναι μια άοσμη, ελαφρώς πικρή ουσία. Στη φυσική μορφή του καφέ, αποτελεί ένα φυσικό διεγερτικό που, μόλις καταναλωθεί, επιδρά άμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και αποβάλλεται εξίσου γρήγορα από τον οργανισμό. Η μέθοδος απομάκρυνσης της καφεΐνης από τους πράσινους κόκκους του καφέ πριν το καβούρδισμα ονομάζεται αποκαφεϊνοποίηση.
Μετά από αυτό το μεγάλο του ταξίδι έρχεται η στιγμή για το καβούρδισμα…
Καβούρδισμα
Θεωρείται το σημαντικότερο στάδιο και απαιτεί ταλέντο από τον καφεκόπτη . Με το καβούρδισμα οι κόκκοι αλλάζουν μορφή και μέγεθος αναδίδοντας άρωμα. Στα πρώτα λεπτά, ο καφές κιτρινίζει ενώ το νερό που περιέχουν οι κόκκοι εξατμίζεται. Σύντομα ακούγεται το πρώτο «κρακ», του κόκκου που σκάει και αποτελεί μια ηχητική «πληροφορία» σε συνδυασμό με την όψη και το άρωμα των κόκκων για το στάδιο του καβουρδίσματος. Ένα δεύτερο «κρακ» ακούγεται 3 με 5 λεπτά αργότερα, όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί.
Οι κόκκοι του καφέ ταξιδεύουν, αλλάζουν, μεταμορφώνονται και διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητα, τη μοναδικότητα και φυσικά τη φρεσκάδα τους χάρη στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτό το μεγάλο ταξίδι! Με μεράκι, πάθος και γνώση στα Καφεκοπτεία Λουμίδη προσπαθούμε πάντοτε για το καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα!
Δεν πέφτουμε στα χέρια του εχθρού...
Οι εχθροί του καφέ είναι το οξυγόνο, η ζέστη, το φως, η υγρασία και οι έντονες οσμές. Από το καβούρδισμα μέχρι τη διάθεση, δεν θα πρέπει να περάσουν πάνω από 15 ημέρες. Στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, όλοι οι καφέδες σφραγίζονται σε συσκευασίες προστατευτικής ατμόσφαιρας, με ειδική βαλβίδα που επιτρέπει την εκτόνωση του διοξειδίου του άνθρακα χωρίς, παράλληλα, να εισέρχεται οξυγόνο. Έτσι, ο καφές διατηρείται πραγματικά αναλλοίωτος, αρωματικός και φρέσκος έως και 12 μήνες.
Ο καφές είναι απόλαυση και η φρεσκάδα του αποτελεί βασικό παράγοντα.
Μπες στο www.kl.gr επίλεξε τον αγαπημένο σου φρεσκοκκομένο καφέ και χάρισε στον εαυτό σου μοναδικές στιγμές απόλαυσης!
Ένα κλικ είναι αρκετό για να απολαύσεις φρεσκοκομμένο καφέ στο σπίτι σου!